eur:
395.08
usd:
367.91
bux:
0
2024. július 3. szerda Kornél, Soma
Nyitókép: Pixabay

Már látni, mikortól lehet utazni Horvátországba, Görögországba – és hogyan

Egyes helyekre már most igazolás és PCR-teszt nélkül lehet utazni – hívja fel a figyelmet Kiss Róbert Richard, az InfoRádió Világszám című utazási műsorának szerkesztője.

Idén nyáron már biztosan utazhatunk Olaszországba, Horvátországba, Görögországba, de akár Tunéziába vagy Egyiptomba is – mondta az InfoRádióban Kiss Róbert Richard turisztikai szakértő, a Világszám című utazási magazin szerkesztője.

"Júliusban-augusztusban bizonyosan utazhatunk jó pár helye. Ha megnézzük, Velence, Padova, Verona rengeteg turistát vonz rendes időben, most az ő elmaradásuk nagyon komoly krízist jelentett, nem véletlen, hogy sokan arra számítanak, ha nem is a régi lesz a kép, de sok turista fog majd nagyon sok eurót otthagyni" – fogalmazta meg várakozásait.

Szerinte a turisztikailag kedvelt helyek akkor állhatnak talpra, ha idén a nyár második felében biztonságosan lehet nyaralni.

"Nem véletlen az, hogy védettségi igazolványt, negatív PCR-tesztet nagyon sok helyen elfogadnak majd, és 10 éves kor alatt bizonyos helyeken nem kell majd semmilyen igazolás"

– ecsetelte.

Hozzátette, az Egyesült Államok csak "nagyon későn fog nyitni", és több olyan terület lesz, ahová idén nem lehet eljutni már.

Nem kell szerinte tartani attól, hogy a magyar védettségi igazolványt nem fogadják el

külföldön, ugyanis még nincs is megállapodás az uniós "zöld könyvről", ami alapján majd gyárthatják és elfogadhatják a jövőben.

"Egyedül Lengyelország jelezte azt, hogy az orosz és a kínai oltások nem biztos, hogy lehetővé teszik majd a határátkelést" – figyelmeztetett; "közben azért bármi megtörténhet még".

Ahová most is korlátozások nélkül lehet menni: Dominikai Köztársaság, Zanzibár (Tanzánia), Costa Rica, Mexikó. A Maldív-szigetek és Dubaj pedig negatív PCR-teszttel felkereshető.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.03. szerda, 18:00
Giró-Szász András
politikai tanácsadó
Járatkésés esetén fizet a biztosító? Vigyázz, van egy csavar a történetben

Járatkésés esetén fizet a biztosító? Vigyázz, van egy csavar a történetben

Felpörgött a nyaralási szezon, ez jól látszik az utasbiztosításokon is - közölte saját adatai alapján a Netrisk. Júniusban az utasbiztosítások átlagdíja 11 800 forint volt. A legtöbben olaszországi és horvátországi utazásra kötöttek biztosítást, de az idén látszik a foci-Eb hatása is. 2024-ben a tavalyihoz képest előretörtek a repülős utak, itt pedig az akár 10-20 órás járatkésések miatt még nagyobb szerepet kapnak a jól megválasztott utasbiztosítások. A kártérítéshez azonban fontos, hogy a biztosítás az indulástól egészen a hazaérkezésig tartson, és az sem mindegy, hány órás késés esetén térít az adott társaság, ezért érdemes összehasonlítani az elérhető ajánlatokat - közölte a társaság.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×