eur:
396.84
usd:
355.48
bux:
74510.83
2024. szeptember 29. vasárnap Mihály
Kémcsövek a svájci Lausanne-i Egyetemi Kórház (CHUV) mikrobiológiai laboratóriumában 2020. március 23-án. Svájcban eddig 8547 koronavírussal fertőzött személyt regisztráltak és 118-an vesztették életüket.
Nyitókép: MTI/AP/Keystone/Denis Balibouse

Újabb vakcinát fejlesztettek ki

A legújabb oltás brazil találmány.

Brazília bejelentette, hogy elkészült a koronavírus elleni első saját gyártású, Butanvac nevű vakcinája, amelyet az Instituto Butantan nevű állami biológiai kutatóközpont fejlesztett ki, s amelyet jóváhagyás esetén azonnal elkezdenek embereken tesztelni.

Joao Doria, Sao Paulo kormányzója az állami laboratórium székhelyén tartott sajtótájékoztatón elmondta:

a védőoltás "száz százalékban" brazil, a vakcinával folytatott eddigi kísérletek pedig ígéretesek.

Az Instituto Butantan gyártja Brazíliában a Sinovac Biotech kínai gyógyszergyártó CoronaVac nevű vakcináját is, amellyel az emberek túlnyomó többségét oltják a dél-amerikai országban.

A koronavírus-járvány által az Egyesült Államok után leginkább sújtott, 210 millió lakosú Brazíliában eddig 12 320 169 fertőzöttet és a fertőzéshez köthető 303 462 halálesetet regisztráltak, a gyógyultak száma 10 808 499.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Címlapról ajánljuk

Történelmi győzelem küszöbén az Osztrák Szabadságpárt - Nagy vesztes a kancellár párja

A hivatalos előrejelzések szerint történelmi győzelmet aratott a vasárnapi osztrák parlamenti választáson az illegális bevándorlás ellen harcot hirdető radikális jobboldali Osztrák Szabadságpárt (FPÖ). Az eddig összeszámolt szavazatokon alapuló adatok szerint a Szabadságpárt korábban még nem szerepelt olyan jól, mint most.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.30. hétfő, 18:00
Kövér László
az Országgyűlés elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×