eur:
395.4
usd:
368.49
bux:
71873.97
2024. július 2. kedd Ottó
Otthoni PCR-teszt ©PID/Jobst
Nyitókép: PID/Jobst

A határ túloldalán heti négy gargalizálós ingyenteszt jár

Kibővítette a bécsi városvezetés „Mindenki gargalizál” nevű programját.

Michael Ludwig, Bécs polgármestere pénteki sajtótájékoztatóján bejelentette, hogy a főváros és a Bécsi Gazdasági Kamara tovább bővíti „Mindenki gargalizál” nevű programját. Mostantól minden bécsi heti négy darab ingyenes „gargalizálós” PCR-tesztre jogosult, amit otthon lehet elvégezni. A város azt szeretné, ha a közeljövőben az iskolásokon végzett, orrból vett mintán alapuló gyorstesztet is erre a fajtára cserélnék le – olvasható Bécs Város Külképviseleti Irodája sajtóközleményében.

Az otthoni mintavétel nagy előnye, hogy bárki el tudja végezni egyedül, nincs szükség szakemberre. Csupán okostelefon, vagy számítógép szükséges, hogy az online azonosítást követően a mintavételt rögzíteni lehessen. A mintákat azután a több mint 650 bécsi REWE üzlet bármelyikében le lehet adni, ahonnan a posta szállítja a Lifebrain Covid-laborba. Az eredmény 24 órán belül megérkezik. A rengeteg eredmény kiértékeléséhez a Lifebrain növelte kapacitásait és immár napi 200 ezer mintát tudnak ellenőrizni. Ez heti 1,4 millió mintát jelent, de ez a szám a későbbiekben akár a heti 2 milliót is elérheti.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.02. kedd, 18:00
Yann Caspar
a Matthias Corvinus Collegium Európai Tanulmányok Műhelyének kutatója
Az összes ellene zajló eljárást megúszhatja Donald Trump – Joe Bidenék nagyon kiborultak

Az összes ellene zajló eljárást megúszhatja Donald Trump – Joe Bidenék nagyon kiborultak

Az Egyesült Államok Legfelsőbb Bírósága hétfőn nyilvánosságra hozott döntésében úgy határozott Donald Trump ügyében, hogy az amerikai elnök tevékenységeinek "magját" abszolút immunitás, hivatalos cselekedeteit pedig vélelmezett mentelmi jog védi. A történelmi határozatot, amely értelmében tovább húzódik Trump büntetőjogi felelősségre vonása, a republikánusok kitörő örömmel üdvözölték, míg Joe Biden amerikai elnök és demokrata párttársai élesen kritizálták.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×