eur:
394.93
usd:
366.14
bux:
71505.97
2024. július 3. szerda Kornél, Soma
Recep Tayyip Erdogan török elnök (b) és Orbán Viktor miniszterelnök Budapesten, a Várkert Bazárban tartott sajtótájékoztatón 2019. november 7-én.
Nyitókép: MTI/Szigetváry Zsolt

A török államfővel elnököl majd együtt Orbán Viktor Ankarában

Orbán Viktor miniszterelnök a Karmelita kolostorban tárgyalt Mevlut Cavusoglu török külügyminiszterrel – közölte Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóiroda vezetője.

A török külügyminiszter magyar kollégája, Szijjártó Péter meghívására hivatalos látogatást tesz Magyarországon.

Az Orbán Viktorral folytatott megbeszélésen megvitatták a török–magyar kapcsolatok minden aspektusát, és eszmecserét folytattak az aktuális globális és regionális kérdésekről. Emellett tapasztalatot cseréltek a koronavírus-járvány elleni védekezésről. Orbán Viktor tájékoztatta vendégét arról, hogy Magyarország sikeresen, nagy mennyiségben szerez be vakcinát, ezért az oltásban jobban áll az EU-tagállamok többségénél.

Szóba került a Gazdaság-újraindítási Akcióterv is, melynek keretében a magyar kormány bértámogatással, hitelmoratóriummal, adócsökkentésekkel, kisvállalkozói ingyenhitellel segíti a válságból való kilábalást – mondta Havasi Bertalan.

A török külügyminisztérium tájékoztatása szerint Mevlut Cavusoglu budapesti látogatása előkészítése a Törökország–Magyarország Magas Szintű Stratégiai Együttműködési Tanács idei ötödik ankarai ülésének is, melyen Recep Tayyip Erdogan török államfő és Orbán Viktor elnököl majd.

Címlapról ajánljuk
Seremet Sándor: fontos jelzést küldött Orbán Viktor a kijevi látogatásával

Seremet Sándor: fontos jelzést küldött Orbán Viktor a kijevi látogatásával

A miniszterelnök kijevi látogatása cáfolja azt a narratívát, amely szerint a magyar kormány ukránellenes lenne – erről beszélt az InfoRádióban a Magyar Külügyi Intézet vezető kutatója, a Neumann János Egyetem Eurázsia Központ kutatója.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.03. szerda, 18:00
Giró-Szász András
politikai tanácsadó
Amerikai béketerv szivárgott ki Ukrajnáról, Kínával gyakorlatoztak közösen az orosz alakulatok – Ukrajnai háborús híreink szerdán

Amerikai béketerv szivárgott ki Ukrajnáról, Kínával gyakorlatoztak közösen az orosz alakulatok – Ukrajnai háborús híreink szerdán

Antony Blinken amerikai külügyminiszter és Andrij Jermak, az ukrán elnök kabinetfőnöke kedden Washingtonban találkozott, hogy megvitassák a NATO-tagországok azon szándékát, miszerint Ukrajnát közelebb hozzák a szövetséghez. A találkozóra éppen egy héttel a washingtoni NATO-csúcstalálkozó előtt került sor - számolt be a Reuters. AOroszország és Kína közös hadgyakorlatot tartott a határon átnyúló terrorizmus visszaszorításáért hétfőn. A két hatalom először tartott ilyen akciót Moszkva 2022-es ukrajnai inváziója óta – írja a South China Morning Post. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború aktualitásaival.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×