eur:
394.92
usd:
367.82
bux:
71456
2024. július 2. kedd Ottó
Rotterdam, 2016. május 24.A Harmony of the Seas, a világ legnagyobb óceánjáró kirándulóhajója érkezik Rotterdam kikötőjébe 2016. május 24-én. A 362 méter hosszú és 66 méter széles, a 2100 főnyi személyzet mellett 6360 utas befogadására képes hajó a Royal Caribbean Cruises amerikai társaság számára épült 10 millió munkaórányi munkával, kereken egymilliárd euróért (kb. 315 milliárd forint). A 120 ezer tonnás, 16 emelet magas kolosszuson 66 ezer négyzetmétert foglalnak el az éttermek és a szabadidő-létesítmények, köztük a világ legnagyobb, hajón működő vízi csúszdája. (MTI/EPA/Lex van Lieshout)
Nyitókép: MTI/EPA/Lex van Lieshout

Ennyi heroinnal még soha, senki nem bukott le

Nem akármi közé rejtették: himalájai só volt a "fedőanyag".

Rekordmennyiségű, több mint másfél tonna heroint foglaltak le februárban Rotterdam kikötőjében egy Pakisztánból érkezett konténerben - közölte a holland ügyészség kedden.

Az ügyészség tájékoztatása szerint a kábítószert a vámhatóság emberei himalájai só közé rejtve találták meg a konténerben. Hozzátette, hogy az ügyben szorosan együttműködtek a brit bűnüldözési hatóságokkal.

A lefoglalt drog értéke mintegy 45 millió euró (16 milliárd forint).

A brit bűnüldözési hatóságok közlése szerint holland kollégáik öt gyanúsítottat fogtak el az ügyben, akik közül három embert továbbra is őrizetben tartanak. A nyomozás még nem zárult le.

Címlapról ajánljuk
Folytatódik a cseh-szlovák testvércsata: Prága inkább fokozza Ukrajna támogatását

Folytatódik a cseh-szlovák testvércsata: Prága inkább fokozza Ukrajna támogatását

A cseh miniszterelnök szerint a cseh-szlovák kormányközi tárgyalások felújítása továbbra sincs napirenden. A legfelsőbb cseh vezetők a prágai várban vitatták meg az országot érintő legfontosabb külpolitikai kérdéseket, és úgy nyilatkoztak, hogy Csehország folytatja Ukrajna támogatását minden területen, beleértve a fegyverszállításokat is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.02. kedd, 18:00
Yann Caspar
a Matthias Corvinus Collegium Európai Tanulmányok Műhelyének kutatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×