eur:
392.84
usd:
363.75
bux:
72176.96
2024. július 4. csütörtök Ulrik
A koronavírus-járvány elleni védekezéshez szükséges eszközöket rakodnak ki egy repülőgépből a Liszt Ferenc-repülőtéren 2020. április 24-én. Négy repülőgéppel újabb, a koronavírus-járvány elleni védekezéshez szükséges eszközök érkeztek Budapestre a Kína és Magyarország között működő légi hídon. 4 millió 600 ezer kesztyű, 1 millió 150 ezer maszk, valamint 500 lélegeztetőgép működtetéséhez szükséges eszköz érkezett.
Nyitókép: MTI/Koszticsák Szilárd

Tíz lélegeztetőgépet ajándékozunk a felvidéki Galánta kórházának

A helyi Covid-kórházban kevés van belőle, ezért jól jön a segítség. Nekünk meg marad bőven így is.

Tíz darab lélegeztetőgéppel segíti a magyar kormány a felvidéki Galántán lévő Szent Lukács Kórházat – számolt be a ma7.sk felvidéki magyar hírportál a Magyar Közlönyre és saját információkra hivatkozva.

A jelentős részben magyarok lakta Mátyusföld központjának számító Galánta kórháza ez év elejétől úgynevezett Covid-kórházként működik, azaz ott kezelik a régió koronavírusos betegeit. A kórház, amelynek hét osztályán kezelnek Covid-betegeket, jelenleg tíz lélegeztetőgéppel rendelkezik, ám ezek mindegyike foglalt - írta a ma7.sk.

Forró Krisztián, a Magyar Közösség Pártjának (MKP) elnöke elmondta: az év elején a rossz járványhelyzet miatt

Magyarország pozsonyi nagykövetségéhez fordultak, hogy a külképviselet segítsen közbenjárni a magyar kormánynál a lélegeztetőgépek hiánya miatt nehéz helyzetbe jutott mátyusföldi kórház érdekében.

A felvidéki magyar hírportál a Magyar Közlönyre hivatkozva azt írta, hogy a lélegeztetőgépek átvétele ügyében a magyar Külgazdasági és Külügyminisztérium már felvette a kapcsolatot a galántai kórház vezetésével, s a gépek egy ajándékozási szerződés alapján napokon belül megérkeznek a Szent Lukács Kórházba.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Címlapról ajánljuk
Feledy Botond: akár a harmadik legnagyobb frakció is lehet a Patrióták Európáért

Feledy Botond: akár a harmadik legnagyobb frakció is lehet a Patrióták Európáért

Több párt érdeke, hogy az Európai Parlament kitolja a frakciók bejelentésének időpontját. Eredetileg július 4. éjfélkor jár le az informális határidő, az EP alakuló ülésére pedig július közepén kerülhet sor – mondta Feledy Botond. Arra is felhívta a figyelmet, hogy egy frakció megléte és a létszáma meghatározza azt, hogy pénzügyi forrásokban, pozíciókban, felszólalásokban milyen erőt képviselhet majd az Európai Parlamentben.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.04. csütörtök, 18:00
Varga Zs. András
a Kúria elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×