eur:
392.88
usd:
363.43
bux:
72351.87
2024. július 4. csütörtök Ulrik
Brooklyn egyik kórháza mellett felállított ideiglenes halottasházba szállítják a koronavírus-járványban elhunyt emberek holttestét 2020. április 21-én. New York a koronavírus-járvány gócpontja az Egyesült Államokban.
Nyitókép: MTI/EPA/Justin Lane

Egyre gyorsabban terjed a koronavírus brit változata az Egyesült Államokban

Már közel hárommillió amerikai gyereknél azonosították a Covid-19 megbetegedést. Közben Iowa kormányzója egyeztetés nélkül enyhít.

Gyorsan terjed az Egyesült Államokban a koronavírusnak az a változata, amely először Anglia délkeleti részén bukkant fel – adta hírül a Hszinhua kínai hírügynökség a CNN amerikai hírcsatornára hivatkozva.

A variáns még viszonylag ritka az országban, vasárnapig csak 690 fertőzésben azonosították, de két és fél hetente megduplázódik az általa fertőzöttek száma, akárcsak a világ más államaiban. Jelenleg

már 33 tagállamban van jelen, és 35-45 százalékkal gyorsabban terjed, mint az Egyesült Államokban korábban felbukkant koronavírus-változatok.

Egyre több gyermek fertőződik meg a koronavírussal az Egyesült Államokban, számuk a járvány kezdete óta már több mint 2,93 millió – ismertette a Hszinhua kínai hírügynökség az Amerikai Gyermekgyógyász Akadémia és a Gyermekkórházak Szövetségének adatait.

A ragály ráadásul 10 százalékkal gyorsabban terjed a gyermekek körében. A január 21. és február 4. közötti két hét alatt csaknem 260 ezer új fertőzést jegyeztek fel.

Az Egyesült Államok koronavírusos esetei 12,9 százalékának érintettje volt gyermek.

"Jelenleg úgy tűnik, hogy a koronavírus ritkán betegít meg súlyosan gyermekeket – áll az Amerikai Gyermekgyógyász Akadémia jelentésében –, de égető szükség van adatgyűjtésre arról, hogy milyenek a fertőzés hosszú távú hatásai a gyermekekre úgy fizikálisan, mint mentálisan és érzelmileg."

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.04. csütörtök, 18:00
Varga Zs. András
a Kúria elnöke
Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Ukrán források szerint Volodimir Zelenszkij ukrán elnök hamarosan menesztheti az ország második legbefolyásosabb emberét, Denisz Simhal kormányfőt. Mindeközben a frontot ismét elárasztották az orosz Lancet-drónok: szabályosan vadásznak az ukrán páncélosokra. Kijev és az Egyesült Államok is elutasította Orbán Viktor magyar miniszterelnök tűzszüneti javaslatát. Volodimir Zelenszkij ukrán elnök újabb békekonferenciát rendezne, ezúttal Oroszország részvételével. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfontosabb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×