eur:
395.32
usd:
368.55
bux:
71546.57
2024. július 2. kedd Ottó
Törvényhozók távozása után hátramaradt papírok és gázálarcok a képviselőházi ülésteremben, ahova Donald Trump republikánus párti amerikai elnök támogatóinak egy csoportja megpróbál betörni 2021. január 6-án. A támadás miatt félbeszakították a kongresszus két házának ülését, amelyen várhatóan hivatalosan is véglegesítik a demokrata párti jelölt, Joe Biden győzelmét hozó november 3-i amerikai elnökválasztás eredményét.
Nyitókép: MTI/AP/J. Scott Applewhite

Lelőttek egy nőt a Capitolium épületében - videó

Úgy tudni, több rendfenntartó is megsérült az összetűzésekben.

Meglőttek egy nőt a washingtoni Capitolium épületében szerdán a Donald Trump elnököt támogató tüntetők behatolása közben - jelentette az AP amerikai hírügynökség. A CNN helyszíni tudósítója szerint mellbe lőtték. Több rendőr is megsérült, legalább egyet kórházba kellett szállítani.

Egyelőre nem világos, hogy a nőt milyen körülmények között érte lövés. Egy videófelvételen hallatszik egy lövéshang, majd a nő a földre esik, és többen a segítségére sietnek. Későbbi felvétel szerint a vérző nőt kivitték az épületből és kórházba szállították.

Később kiderült, a nő belehalt sérülésébe - halálhírét a rendőrség is megerősítette - tudósított a CNN. Az ügyben vizsgálat indult.

Washington, 2021. január 6.
Capitoliumi rendőrök fegyverrel a kezükben állnak egy elbarikádozott ajtó mögött, mert Donald Trump republikánus párti amerikai elnök támogatóinak egy csoportja megpróbál betörni az ülésterembe 2021. január 6-án. A támadás miatt félbeszakították a kongresszus két házának ülését, amelyen várhatóan hivatalosan is véglegesítik a demokrata párti jelölt, Joe Biden győzelmét hozó november 3-i amerikai elnökválasztás eredményét.
MTI/AP/J. Scott Applewhite
Washington, 2021. január 6. Capitoliumi rendőrök fegyverrel a kezükben állnak egy elbarikádozott ajtó mögött, mert Donald Trump republikánus párti amerikai elnök támogatóinak egy csoportja megpróbál betörni az ülésterembe 2021. január 6-án. A támadás miatt félbeszakították a kongresszus két házának ülését, amelyen várhatóan hivatalosan is véglegesítik a demokrata párti jelölt, Joe Biden győzelmét hozó november 3-i amerikai elnökválasztás eredményét. MTI/AP/J. Scott Applewhite

A helyzet a CNN szerint teljesen kaotikus volt a Capitoliumban és környékén. Az épületben épp Joe Biden elnökválasztási győzelmének kongresszusi és szenátusi ratifikálása zajlott. Korábbi felvételek tanúsága szerint a rendfenntartók az egyik helyen fegyvert fogtak az ajtó túloldalán dörömbölő tüntetőkre - videós beszámolónk itt.

Címlapról ajánljuk
Folytatódik a cseh-szlovák testvércsata: Prága inkább fokozza Ukrajna támogatását

Folytatódik a cseh-szlovák testvércsata: Prága inkább fokozza Ukrajna támogatását

A cseh miniszterelnök szerint a cseh-szlovák kormányközi tárgyalások felújítása továbbra sincs napirenden. A legfelsőbb cseh vezetők a prágai várban vitatták meg az országot érintő legfontosabb külpolitikai kérdéseket, és úgy nyilatkoztak, hogy Csehország folytatja Ukrajna támogatását minden területen, beleértve a fegyverszállításokat is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.02. kedd, 18:00
Yann Caspar
a Matthias Corvinus Collegium Európai Tanulmányok Műhelyének kutatója
Szétbombázták a mirhorodi repteret, magyar-ukrán megállapodás készül - Híreink az ukrán frontról kedden

Szétbombázták a mirhorodi repteret, magyar-ukrán megállapodás készül - Híreink az ukrán frontról kedden

Orosz támadás érte az ukrán Mirhorod légibázist, legalább egy Szu-27-es vadászgép odaveszett. Jelentés került ki az amerikai médiába az orosz szárnyasbombákról: mint kiderült, több tucat ilyen fegyver zuhant le Oroszország területén. Orbán Viktor magyar miniszterelnök ma váratlanul Kijevbe utazott, ahol egy kétoldalú megállapodás létrehozását tárgyalta Volodimir Zelenszkij elnökkel. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború eseményeivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×