eur:
397.15
usd:
356.59
bux:
73896.18
2024. október 1. kedd Malvin
Nyitókép: Pixabay

Kínában nincs elég beteg, külföldön tesztelik az egyik vakcinát

Újabb kínai fejlesztésű, koronavírus elleni vakcina lépett a klinikai tesztek harmadik fázisába, miután az állatkísérletek biztató eredménnyel zárultak - jelentette a gyártó közlésére hivatkozva a Hszinhua kínai állami hírügynökség.

A dél-kínai Kunming városban székelő Walvax Biotechnology nevű gyógyszergyártónak a pekingi Tsinghua Egyetem, valamint a tiencsini orvostudományi egyetem kutatóival közösen kifejlesztett oltóanyaga adenovírus-vektor alapú, és csimpánzvért felhasználva állították elő. Hatásmechanizmusa éppen arra épül, hogy az emberi testben jellemzően nem találhatóak meg a csimpánzok által hordozott adenovírusokat semlegesíteni képes antitestek. Az oltóanyag ennek köszönhetően kis valószínűséggel válthat ki kedvezőtlen reakciót az emberi szervezetből, ugyanakkor az oltást követően erős immunitást biztosíthat - idézte a Hszinhua a kutatócsoport vezetőjét, aki azt is elmondta, hogy az állatkísérletek során nem figyeltek meg súlyos mellékhatásokat.

Az oltóanyag klinikai tesztjeinek harmadik fázisát külföldön, a járvány által súlyosabban érintett országokban fogják elvégezni, hiszen Kínában jelenleg nincsen elegendő Covid-19-es beteg ehhez.

Az oltóanyag gyártására szánt üzemeket vasárnap kezdték el felépíteni Peking egyik déli kerületében, hogy amint a klinikai tesztek eredményei megerősítik a vakcina hatásosságát, az üzemek készen álljanak a tömeggyártásra. A Walwax közleménye szerint az oltóanyag 2021 közepére kaphatja meg a piacra lépéshez szükséges engedélyeket, és

az éves gyártási kapacitás meghaladja majd a 200 millió dózist.

A Walwax-fle vakcinán kívül jelenleg öt kínai fejlesztésű koronavírus elleni oltóanyag áll a klinikai tesztek harmadik fázisában. Közülük a kínai Hadtudományi Akadémia és a CanSino Biologics kínai gyógyszergyártó közös vakcinája is adenovírus-vektor alapú.

Címlapról ajánljuk

Kerékpáros-vb-t rendezne Magyarország – így reagált a nemzetközi szövetség

A Magyar Kerékpáros Szövetség elnöke a múlt heti, zürichi éves kongresszuson jelezte a nemzetközi szövetségnek, hogy hazánk országúti világbajnokságot rendezne, sőt más szakágak világversenyeinek idehozatala is szóba jöhet. Az egyre sikeresebb Tour de Hongrie révén az infrastruktúra adott, Schneller Domonkos az InfoRádióban elmondta, hogy milyen egyéb feltételeknek kellene még teljesülniük ahhoz, hogy az álom valósággá váljon.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.01. kedd, 18:00
Csató Gábor
az Országos Mentőszolgálat főigazgatója
Megindult az invázió, betört Libanonba az izraeli hadsereg - Híreink a közel-keleti konfliktusról kedden

Megindult az invázió, betört Libanonba az izraeli hadsereg - Híreink a közel-keleti konfliktusról kedden

Magyar idő szerint este kilenckor elkezdte megdolgozni az izraeli tüzérség Libanon határ menti területeit. Az Egyesült Államokkal történő egyeztetést követően Jeruzsálem bejelentette, hogy a korábbi elvárásokkal ellentétben nem fogják megszállva tartani Libanon déli részét, "mindössze" a Hamász infrastruktúráját semmisítik meg. A libanoni reguláris erők már a támadás előtt visszavonultak, a nemzetközi közösség több tagja pedig még most is fegyvernyugvásra szólít fel. Hajnalban megbejelentette Jeruzsálem, hogy betörtek Libanonba az izraeli katonák. Cikkünk folyamatosan frissül Izrael libanoni inváziójának legfontosabb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×