eur:
397.24
usd:
356.66
bux:
73896.18
2024. október 1. kedd Malvin
Fekete kereszteket festettek a brazil zászlóra a koronavírus-járvány áldozatainak emlékére egy tüntetésen Brazíliavárosban 2020. május 20-án. A tüntetők Jair Bolsonaro brazil elnök koronavírus-járvánnyal kapcsolatos intézkedései ellen tiltakoztak. Előző nap Brazíliában először haladta meg az ezret az egy nap alatt elhunytak száma.
Nyitókép: MTI/EPA/EFE/Joedson Alves

Brazília második embere is megfertőződött

Egyetlen főnöke már júliusban átesett a betegségen.

Hamilton Mourao brazil alelnök is elkapta a koronavírus-fertőzést - közölte vasárnap a politikus hivatala.

Előző napon derült ki, hogy Mourao tesztje pozitív lett. A 67 éves politikus alelnöki rezidenciájában vonult karanténba.

Mourao a brazil kormány immár 16-ik tagja, aki fertőzött lett.

Jair Bolsonaro brazil államfő júliusban esett át a vírus okozta betegségen. A 65 éves államfőt sok bírálat érte, mert alábecsülte a járvány jelentőségét, és ellenezte a gazdasági tevékenység korlátozását. Bolsonaro egy hónappal ezelőtt bejelentette, hogy nem fogja beoltatni magát a koronavírus ellen.

A legnagyobb latin-amerikai országban február végén regisztrálták az első koronavírus-fertőzést, és jelenleg az Egyesült Államok és India után a második helyen áll a világban a fertőzöttek számát illetőn, csaknem 7,5 millió fertőzöttet regisztráltak eddig. Ami a halálos áldozatok számát illeti, csak az Egyesült Államok áll előtte. A baltimore-i Johns Hopkins egyetem legfrissebb összesítése szerint a kétszázmilliós Brazíliában 191 139 ember halt bele a vírus okozta Covid-19 betegség szövődményeibe.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Címlapról ajánljuk

Kerékpáros-vb-t rendezne Magyarország – így reagált a nemzetközi szövetség

A Magyar Kerékpáros Szövetség elnöke a múlt heti, zürichi éves kongresszuson jelezte a nemzetközi szövetségnek, hogy hazánk országúti világbajnokságot rendezne, sőt más szakágak világversenyeinek idehozatala is szóba jöhet. Az egyre sikeresebb Tour de Hongrie révén az infrastruktúra adott, Schneller Domonkos az InfoRádióban elmondta, hogy milyen egyéb feltételeknek kellene még teljesülniük ahhoz, hogy az álom valósággá váljon.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.01. kedd, 18:00
Csató Gábor
az Országos Mentőszolgálat főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×