eur:
401.37
usd:
365.71
bux:
73411.75
2024. október 5. szombat Aurél
Védőmaszkot viselő dolgozó a Lonza svájci székhelyű multinacionális biotechnológiai vállalat Ibex nevű épületében, ahol a Moderna amerikai biotechnológiai cég mRNA koronavírus elleni vakcinájának egy részét fogják készíteni, a svájci Vispben 2020. október 6-án.
Nyitókép: MTI/EPA/Keystone/Olivier Maire

Koronavírus - nagyon "megy" az új mutáció

Nagy-Britannia, Franciaország, Németország, Japán - vészjósló képet fest, hogy már nem csupán egymással szomszédos országokban van jelen.

Megjelent Franciaországban és Japánban is a koronavírus Nagy-Britanniában azonosított mutációja - közölték az illetékes hatóságok.

A francia egészségügyi minisztérium pénteken jelezte, hogy a kórokozó új változatát egy Londonból hazatért francia állampolgár szervezetében mutatták ki. A férfi múlt szombaton érkezett a brit fővárosból. A tájékoztatás szerint jelenleg jól érzi magát, önkéntes karanténban van.

Az eddig ismert koronavírus-változatoknál jóval könnyebben terjedő új mutációt Tours városából jelentették.

Franciaországban már több mint 2,6 millió fertőzöttet azonosítottak, akik közül 62 548-an hunytak el a kórban. Csaknem 200 ezren gyógyultak meg.

Péntek este Tamura Norihisza japán egészségügyi tárcavezető tett bejelentést arról, hogy a szigetországban is kimutatták a vírusmutációt. Arról számolt be, hogy december 18-a és 21-e között Nagy-Britanniából érkezett öt fertőzöttet helyeztek karanténba. Egy hatvanas éveiben járó férfinál jelentkeztek panaszok, de a másik négy ember tünetmentes.

Japán csütörtökön rendelt el beutazási tilalmat az Egyesült Királyságból érkezőkkel szemben. Jelenleg csak japán állampolgárok, illetve tartózkodási engedéllyel rendelkező külföldiek utazhatnak be a szigetország területére, és megérkezésüket követően kötelező kéthetes karanténba kell vonulniuk.

Japánban eddig 214 574 az igazolt fertőzöttek és 3004 a halálos áldozatok száma.

Korábban a Baden-Württemberg tartományi egészségügyi minisztérium közölte, hogy a B.1.1.7 jelzésű mutációt egy nő szervezetében mutatták ki, aki múlt vasárnap érkezett Németországba Nagy-Britanniából rokonlátogatásra repülővel.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Címlapról ajánljuk
Ákos: nem jó kimondani, hogy hatalmas vihar közeleg – egymásra kell nézzünk, emberek

Ákos: nem jó kimondani, hogy hatalmas vihar közeleg – egymásra kell nézzünk, emberek

Én arra hívok mindenkit, aki ezt a lemezt hallgatja, hogy ember legyen velem együtt, hogy egymás számára emberek lehessünk, és hogy megfogalmazhassunk nyugodtan aggodalmakat és örömöket anélkül, hogy a másik folyton ellenséget látna bennünk – mondta Kovács Ákos dalszerző, előadóművész az InfoRádió Aréna című műsorában, ahol beszélt a most megjelent Metropolis című dupla albumáról és a december 14-i Aréna-koncertjéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.07. hétfő, 18:00
Karácsony Gergely
Budapest főpolgármestere
A hét végére sikerült javítani az amerikai tőzsdéknek

A hét végére sikerült javítani az amerikai tőzsdéknek

Továbbra is nyomás alatt vannak a világ tőkepiacai, a befektetők elsősorban az Irán és Izrael közötti konfliktusra figyelnek. Csütörtökön eséssel fejezték be a kereskedést az európai és az amerikai tőzsdék, ma ehhez képest már emelkedés látszott Európában, és az amerikai tőzsdék is feljebb kerültek. Az EU kínai elektromos autók büntetővámjával kapcsolatos döntésére emelkedett az európai autók részvényárfolyama, a hangulatot a délután megjelent, vártnál jobb amerikai munkaerőpiaci adat is javította.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. október 4. 21:32
×
×
×
×