eur:
401.37
usd:
365.71
bux:
73411.75
2024. október 5. szombat Aurél
Ferenc pápa megkezdi heti általános audienciáját a Vatikán VI. Pál pápa termében 2020. október 14-én.
Nyitókép: MTI/AP/Andrew Medichini

Ferenc pápa szombati imáját is befolyásolta a koronavírus

Az új koronavírus elleni óvintézkedések közepette mondta el hagyományos Úrangyala imáját szombaton Ferenc pápa, aki a megbocsátás fontosságát sürgette, és a hitükért üldözött keresztényekért imádkozott.

"Imádkozzunk ma azokért, akiket azért üldöznek, mert Jézusban hisznek. Nagyon boldogtalanok" - mondta.

A koronavírus-világjárvány miatt a pápa nem a Szent Péter-téren, zarándokok ezrei előtt mondta el imáját, mint korábban, hanem a vatikáni palota könyvtárában. Az ima azon a napon hangzott el, amikor a katolikusok Szent Istvánra, az első keresztény vértanúra emlékeznek, aki a hagyomány szerint istenkáromlással vádoltak meg, és Jeruzsálem kapujánál halálra köveztek.

A mai hívőknek azokért is imádkozniuk kell, akik hibáztak, nem pedig rosszat mondani róluk

- fogalmazott a 84 éves egyházfő.

Olaszországban szigorú, országos kijárási korlátozások vannak érvényben a karácsonyi ünnepek alatt január elejéig, négy nap - december 28., 29., 30., valamint január 4. - kivételével.

Pénteken a pápa nem a pápai palota lodzsájáról, hanem az úgynevezett áldási teremben mondta el karácsonyi üzenetet és Urbi et Orbi (a városnak és a világnak) áldását. A csütörtök esti szentmisét is csak mintegy 200 résztvevő előtt pontifikálta a Szent Péter-bazilikában.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Címlapról ajánljuk
Ákos: nem jó kimondani, hogy hatalmas vihar közeleg – egymásra kell nézzünk, emberek

Ákos: nem jó kimondani, hogy hatalmas vihar közeleg – egymásra kell nézzünk, emberek

Én arra hívok mindenkit, aki ezt a lemezt hallgatja, hogy ember legyen velem együtt, hogy egymás számára emberek lehessünk, és hogy megfogalmazhassunk nyugodtan aggodalmakat és örömöket anélkül, hogy a másik folyton ellenséget látna bennünk – mondta Kovács Ákos dalszerző, előadóművész az InfoRádió Aréna című műsorában, ahol beszélt a most megjelent Metropolis című dupla albumáról és a december 14-i Aréna-koncertjéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.07. hétfő, 18:00
Karácsony Gergely
Budapest főpolgármestere
A hét végére sikerült javítani az amerikai tőzsdéknek

A hét végére sikerült javítani az amerikai tőzsdéknek

Továbbra is nyomás alatt vannak a világ tőkepiacai, a befektetők elsősorban az Irán és Izrael közötti konfliktusra figyelnek. Csütörtökön eséssel fejezték be a kereskedést az európai és az amerikai tőzsdék, ma ehhez képest már emelkedés látszott Európában, és az amerikai tőzsdék is feljebb kerültek. Az EU kínai elektromos autók büntetővámjával kapcsolatos döntésére emelkedett az európai autók részvényárfolyama, a hangulatot a délután megjelent, vártnál jobb amerikai munkaerőpiaci adat is javította.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. október 4. 21:32
×
×
×
×