eur:
393.15
usd:
363.62
bux:
72351.87
2024. július 4. csütörtök Ulrik
A koronavírus-járvány miatt védőmaszkot viselő nő halad el egy falfestmény előtt Nápolyban 2020. november 27-én.
Nyitókép: MTI/EPA/ANSA/Ciro Fusco

Az olasz kormány újabb gazdasági csomagot fogadott el a járvány miatt

A hozzávetőleg 8 milliárd eurós összeggel a koronavírus-járvány negatív gazdasági hatásai által különösen érintett cégeket és magánszemélyeket támogatják.

A kabinet több hónappal kiterjeszti az adófizetési kötelezettségek teljesítési határidejét a kisvállalkozások és az önálló vállalkozók számára. Emellett például egyszeri 1000 eurós támogatást kapnak a válság sújtotta turisztikai, művészeti, színházi, sport és fürdőszektorban dolgozók.

Az új gazdasági csomag kevesebb mint két héttel követi az előzőt, amelynek keretében mintegy 10 milliárd eurót fordítottak a vállalatok megsegítésére, illetve a rászorulók élelmezésére.

Vasárnapig körülbelül 1,6 millió koronavírus-fertőzöttet és 55 ezer halálos áldozatot regisztráltak Olaszországban.

Az olasz bruttó hazai termék (GDP) az előrejelzések idén legalább 9 százalékkal csökken a járvány miatt.

Bennfentes források szerint a kormány a jövő év elején egy újabb, 15-20 milliárd eurós gazdasági csomag elfogadására készül.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Címlapról ajánljuk

Lapértesülés: a Schadl-ügy egyik tanúja vesztette életét az Árpád hídi tragédiában

B. Ervin a Suzukiban ült, hírek szerint az élettársával, mindketten azonnal meghaltak. A férfit korábban Schadl György biztatta arra, hogy pályázzon végrehajtónak.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.05. péntek, 18:00
Gálik Zoltán
a Budapesti Corvinus Egyetem docense
Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Ukrán források szerint Volodimir Zelenszkij ukrán elnök hamarosan menesztheti az ország második legbefolyásosabb emberét, Denisz Simhal kormányfőt. Mindeközben a frontot ismét elárasztották az orosz Lancet-drónok: szabályosan vadásznak az ukrán páncélosokra. Kijev és az Egyesült Államok is elutasította Orbán Viktor magyar miniszterelnök tűzszüneti javaslatát. Volodimir Zelenszkij ukrán elnök újabb békekonferenciát rendezne, ezúttal Oroszország részvételével. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfontosabb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×