eur:
397.21
usd:
356.16
bux:
73896.18
2024. szeptember 30. hétfő Jeromos
Fertőtlenítő fülkén megy keresztül egy látogató a nyugat-ukrajnai Lviv város szabadtéri múzeumába érkezésekor 2020. május 11-én, az új típusú koronavírus-járvány idején. Ukrajnában az enyhítések első szakaszában látogathatóvá váltak a parkok, a közterek, a játszóterek és a szabadtéri sportlétesítmények. Működhetnek ismét a fogászatok, a szépségszalonok, a fodrászatok, a közjegyzői és ügyvédi irodák, fogadhatnak pácienseket a pszichológusok.
Nyitókép: Fertőtlenítő fülkén megy keresztül egy látogató a nyugat-ukrajnai Lviv város szabadtéri múzeumába érkezésekor 2020. május 11-én. (MTI/EPA/Pavlo Palamarcsuk)

Újabb mérföldkövet lépett át az ukrán koronavírus-járvány

A 42 milliós országban már több mint 400 ezer beteget regisztráltak eddig, vagyis nagyjából minden 105. ember hivatalosan is megfertőződött.

A közölt adatok szerint az elmúlt napon 6754 új esettel 402 194-re nőtt az igazolt fertőzöttek száma, az elhunytaké pedig 69 újabb halálos áldozattal 7375-re. Eddig 163 768-an gyógyultak meg, viszont már 231 051 beteget kezelnek koronavírus-fertőzéssel. Egy nap alatt a legtöbb új beteget, 8752-őt pénteken jegyezték fel a járvány kezdete óta.

Hétfőn életbe lépett a települések és régiók járvány szerinti új, színes besorolása, amelyről a kormány pénteken döntött, és amely szerint egyebek mellett Kárpátalján Ungvár, Beregszász, valamint az ungvári járás is vörös zónába került. A vörös besorolású helyeken be kell zárni az iskolákat, a közösségi közlekedést le kell állítani, vagy csak a stratégiailag fontos intézmények alkalmazottai vehetik igénybe, nem tarthatók tömegrendezvények, és a piacokat is bezárhatják.

Makszim Sztepanov egészségügyi miniszter napi tájékoztatóján közölte, hogy az ország kórházaiban jelenleg 17 855 ágy van csatlakoztatva központi oxigénellátóhoz, ezek számát a hónap közepéig legalább 25 ezerre tervezik növelni. Szavai szerint orvosi oxigénből elegendőt állítanak elő az országban, tartályokból és palackokból nincs elegendő, a probléma megoldására a gazdasági minisztérium kapott utasítást.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Címlapról ajánljuk

Orbán Viktor: ha baj van, a magyarok példásan összefognak, ebből kéne valamit átmenteni a békeidőkre

A miniszterelnök beszéde nyitja meg az Országgyűlés őszi ülésszakát. Szólt az árvízi védekezésről, a gyermekeket érintő nyári intézkedésekről is. A gazdasági semlegesség politikáját kell felépíteni szerinte, nem szabad egyik blokk mögé sem beállni.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.01. kedd, 18:00
Csató Gábor
az Országos Mentőszolgálat főigazgatója
Egy hónapos mélypontról fordul vissza a forint

Egy hónapos mélypontról fordul vissza a forint

Egészen a 397 környékéig gyengült a forint az euróval szemben múlt héten a gyenge európai makroadatokra, kora délelőtt pedig havi mélypontját is átvitte a váltás. Kora délután augusztus óta nem látott szinten is járt az árfolyam. Fontos makroközlések a héten is jönnek, így a devizapiacon is lehetnek komoly mozgások. A devizapiacok és a magyar gazdaság kilátásairól részletesen szó lesz a Portfolio szakmai konferenciáján.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. szeptember 30. 20:11
×
×
×
×