eur:
396.84
usd:
355.48
bux:
74510.83
2024. szeptember 29. vasárnap Mihály
Mateusz Morawiecki lengyel miniszterelnök nemzeti színű szájmaszkot fog a kezében egy kijelzőről készített képen a koronavírus-járványról tartott  internetes beszélgetés során Varsóban 2020. április 21-én. A kormányfőt a koronavírus-járványról és a május 10-re kiírt elnökválasztásról kérdezték.
Nyitókép: MTI/EPA-PAP/Mateusz Marek

Elhagyhatta a karantént Mateusz Morawiecki

Egy koronavírusos személlyel való érintkezés miatt kellett otthon maradnia.

A lengyel miniszterelnök mostantól ismét személyesen vesz részt a találkozókon - közölte vasárnap a kormány szóvivője.

Mateusz Morawiecki kedd óta volt karanténban, miután a lengyel kormányőrség (SOP) megfertőződött tisztjével érintkezett. A lengyel kormányfő azt követően is karanténban maradt, hogy kedden negatív lett a vírustesztje.

A kormány munkáját a koronavírus-járvány során már alkalmazott videokonferenciák formájában irányította.

Piotr Müller kormányszóvivő a Twitter közösségi honlapján azt is közölte: Morawiecki már vasárnap személyesen részt vesz a járvány idején a kormány kötelékében működő válságstáb rendszeres ülésén.

A közel 38 millió lakosú Lengyelországban vasárnapi adatok szerint közel 320 500 ember esetében rendeltek el házi karantént. A koronavírus miatt 8076 embert kezelnek kórházban, 649-en szorulnak lélegeztetőgépre. Az utóbbi 24 óra alatt a fertőzöttek közül 49-en elhunytak, közülük 44-nek a Covid-19 mellett valamilyen krónikus alapbetegsége volt, öten viszont kifejezetten a Covid-19 miatt haltak meg.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Címlapról ajánljuk

Vasárnap Ausztria választ: a Szabadságpárt visszatérhet a csúcsra

Épp hogy csak túljutott Ausztria a rendkívüli károkat okozó áradások nehezén, az ország a hét végén újabb, ezúttal politikai megméretés előtt áll. Több mint 6,3 millióan járulhatnak a szavazóurnák elé, hogy újabb öt évre új parlamentet, illetve új kormányt válasszanak.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.30. hétfő, 18:00
Kövér László
az Országgyűlés elnöke
Harmadik világháborúval riogatott Trump, egyetlen döntéssel meg lehetne rengetni Oroszországot – Ukrajnai háborús híreink szombaton

Harmadik világháborúval riogatott Trump, egyetlen döntéssel meg lehetne rengetni Oroszországot – Ukrajnai háborús híreink szombaton

Donald Trump republikánus amerikai elnökjelölt és Volodimir Zelenszkij ukrán államfő a New York-i Trump Towerben folytattak beszélgetést. A találkozó után Trump azt írta saját közösségi platformján, a Truth Social-ön, ha nem ő győz az elnökválasztáson, jön a harmadik világháború. Az elmúlt hónapok legfontosabb kérdése, hogy az európai vezetők és az Egyesült Államok döntéshozói engedélyezik-e Kijevnek, hogy a Nyugattól kapott modern fegyverrendszereket bevessék Oroszország területe ellen. Az amerikai Institute for the Study of War (ISW) intézet írt egy elemzést, hogy miért lenne fontos egy ilyen lépést megtenniük Ukrajna szövetségeseinek. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfrissebb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×