eur:
394.84
usd:
367.51
bux:
71456
2024. július 3. szerda Kornél, Soma
Donald Trump amerikai elnök szájmaszkot visel a Walter Reed katonai egészségügyi központban tett látogatásán a Maryland állambeli Bethesdában 2020. július 11-én. A koronavírus-járvány leginkább az Egyesült Államokat sújtja, eddig 3 355895 fertőzöttet regisztráltak, és 137 405-en életüket veszítették.
Nyitókép: MTI/AP/Patrick Semansky

Donald Trump: nagyon beteg voltam

Ingyenessé tenné az idősek számára a Regeneron koronavírus ellen hatékonynak bizonyult gyógykészítményét, amely neki is segített kigyógyulni a betegségből – közölte videós üzenetében Donald Trump. Az amerikai elnök egyúttal szankciókkal fenyegette meg Kínát is.

„Fantasztikusan haladunk a vírus elleni küzdelemben, amit Kína küldött ide. Kína nagyon megfizet majd azért, amit a világgal és velünk tett” – fogalmazott Donald Trump a Twitteren közzétett videójában, megfenyegetve a világ második legnagyobb gazdaságát.

A vírus szörnyű, de már vannak gyógyszereink. „Egy hete kerültem kórházba. Nagyon beteg voltam. Bevettem ezt a gyógyszert, hihetetlen volt. Akár már másnap elhagyhattam volna a kórházat. Vagy még korábban” – mondta az elnök.

Trump hozzátette, hogy aláírt egy vészhelyzeti felhasználási engedélyt, amely már az amerikai gyógyszeripari hatóság előtt van, hogy ingyenessé tegyék az idősek számára azt a szert, amelyet ő is használt. Azt reméli, hogy a szokásos évek helyett néhány héten belül megtörténhet az engedélyezés - üzente az elnökválasztási kampány hajrájában az időseknek.

Az amerikai elnököt a Regeneron egyik gyógyszerével kezelték, ez az Eli Lilly LY-CoV555 nevű antitest-készítmény.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.03. szerda, 18:00
Giró-Szász András
politikai tanácsadó
Sikerült a csúcsdöntés Amerikában

Sikerült a csúcsdöntés Amerikában

Ázsiában ma reggel felemás hangulatban telt a kereskedés, ezt követően pedig Európában egész nap estek a tőzsdék, igaz, az amerikai nyitást követően kisebb felpattanást láthatunk, míg a tengerentúlon óvatos mozgásokkal telik egyelőre a kereskedés. Az amerikai tőzsdén különösen a Teslára ajánlott figyelni, miután a várakozásokat meghaladó kiszállítási számokat közölt a vállalat a második negyedévre vonatkozóan.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×