eur:
396.84
usd:
355.48
bux:
74510.83
2024. szeptember 29. vasárnap Mihály
A koronavírus mikroszkópikus képe alapján megformázott sütemény egy felszolgáló kezében egy prágai cukrászdában 2020. október 5-én. Csehországban éjfélkor újra életbe lépett a szükségállapot, amelyet a kormány hirdetett ki harminc napra, hogy jogi alapot teremtsen a koronavírus-járvány elleni gyorsabb és hatékonyabb fellépésre.
Nyitókép: MTI/AP/Petr David Josek

Mellbevágó számokat produkál a járvány a cseheknél

Csehországban rohamosan terjed a koronavírus-járvány, a napi fertőzöttek száma csütörtökön – a héten már harmadik alkalommal – lépte túl az eddigi legmagasabb szintet és ugrásszerűen nő a súlyos esetek és a halottak száma is.

Az egészségügyi minisztérium honlapján péntek reggel megjelent kimutatás szerint csütörtökön minden eddiginél több, 5394 fertőzöttet regisztráltak. A kór márciusi megjelenése óta a fertőzöttek száma már túllépte a százezret. Ugrásszerűen emelkedik a kórházban kezeltek (1741), a lélegeztetőgépre szorulók (360) és a halottak száma (869) is.

Szerdán 42 ember halt meg, amely az eddigi legmagasabb napi szám.

A csütörtöki adat még nem ismert.

A konzervatív Lidové Noviny című lap azt írta pénteken, hogy miután a kormány az új óvintézkedések meghozatala előtt szokatlan módon konzultációra hívta az ellenzéket, mindenki előtt nyilvánvalóvá vált, hogy a járványhelyzet rendkívül súlyos.

A Hospodárské Noviny című politikai és gazdasági napilap szerint a csütörtökön ismertetett új óvintézkedésekkel, amelyek alapján két hétre bezárnak a kulturális intézmények és a sportlétesítmények, gyakorlatilag „befagyasztják a közösségi életet”, és az intézkedések komoly hatással lesznek a gazdaságra is.

„Feltétlenül szükség van arra, hogy a kormány további támogatást nyújtson a vállalkozóknak” – szögezte le az újság.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Címlapról ajánljuk

Vasárnap Ausztria választ: a Szabadságpárt visszatérhet a csúcsra

Épp hogy csak túljutott Ausztria a rendkívüli károkat okozó áradások nehezén, az ország a hét végén újabb, ezúttal politikai megméretés előtt áll. Több mint 6,3 millióan járulhatnak a szavazóurnák elé, hogy újabb öt évre új parlamentet, illetve új kormányt válasszanak.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.30. hétfő, 18:00
Kövér László
az Országgyűlés elnöke
Harmadik világháborúval riogatott Trump, egyetlen döntéssel meg lehetne rengetni Oroszországot – Ukrajnai háborús híreink szombaton

Harmadik világháborúval riogatott Trump, egyetlen döntéssel meg lehetne rengetni Oroszországot – Ukrajnai háborús híreink szombaton

Donald Trump republikánus amerikai elnökjelölt és Volodimir Zelenszkij ukrán államfő a New York-i Trump Towerben folytattak beszélgetést. A találkozó után Trump azt írta saját közösségi platformján, a Truth Social-ön, ha nem ő győz az elnökválasztáson, jön a harmadik világháború. Az elmúlt hónapok legfontosabb kérdése, hogy az európai vezetők és az Egyesült Államok döntéshozói engedélyezik-e Kijevnek, hogy a Nyugattól kapott modern fegyverrendszereket bevessék Oroszország területe ellen. Az amerikai Institute for the Study of War (ISW) intézet írt egy elemzést, hogy miért lenne fontos egy ilyen lépést megtenniük Ukrajna szövetségeseinek. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfrissebb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×