eur:
392.6
usd:
362.16
bux:
72132.83
2024. július 7. vasárnap Apollónia
Mintavételhez használt kémcsövek a koronavírus-szűrések elvégzésre kijelölt rendelőben a Mohácsi Kórházban 2020. május 12-én. A koronavírus-szűrőprogramban a Semmelweis, a debreceni, a szegedi és a pécsi egyetem vesz rész. A programba 17 ezer 780 embert hívtak meg véletlenszerűen kiválasztva. Ők életkorra, nemre és regionálisan is reprezentálják a magyar társadalmat.
Nyitókép: MTI/Sóki Tamás

Koronavírus-tesztek érzékeny adatai szivárogtak ki az internetre

Csaknem 400 ezer, koronavírusra tesztelt szlovák állampolgár személyes adatai szivárogtak ki az internetre - erősítette meg pénteken a szlovák nemzeti egészségügyi információs központ (NCZI) vezetője.

Peter Bielik szerint az adatszivárgást időközben elhárították. A problémára úgynevezett etikus hackerek hívták fel a figyelmet.

"Egyáltalán nem állt szándékunkban az adatok után kutatni, teljesen véletlenül akadtunk rájuk egy egyszerű Google keresés nyomán" - mondta Pavol Luptak számítástechnikai szakember a Pravda.sk hírportálnak nyilatkozva még csütörtökön. Hozzátette: semmiféle különleges szakismeretre sem volt szükség ahhoz, hogy hozzá tudjanak férni az információkhoz.

Luptak szerint próbaképpen letöltötték 130 ezer páciens adatait, majd felhívták a hatóság figyelmét a problémára. Az adatok a többi között neveket, születési dátumokat, lakcímeket, teszteredményeket, korábbi betegségeket és laboreredményeket tartalmaztak. A szakember hangsúlyozta, hogy a letöltött információkat törlik. Mint mondta, az esetet azt követően hozták nyilvánosságra, hogy az adatvédelmi problémát megoldották.

Címlapról ajánljuk
Kiss Róbert Richard: csak az tiltakozik a turisták áradata ellen, aki nem profitál belőle

Kiss Róbert Richard: csak az tiltakozik a turisták áradata ellen, aki nem profitál belőle

A turizmus nem szociális jog, így joggal szednek belépődíjat az utazók kedvenc célpontjai – mondta Kiss Róbert Richard, de a turisztikai szakértő arra is emlékeztetett, hogy ezek a látványosságok eddig is a bevételük nagy részét éppen a pokolba kívánt látogatóktól szerezték.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.08. hétfő, 18:00
Lakatos Júlia
a Méltányosság Politikaelemző Központ stratégiai igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×