eur:
392.73
usd:
362.99
bux:
72132.83
2024. július 8. hétfő Ellák
Tűzoltók árokba hajtott távolsági autóbusz roncsa körül Wöbbelin közelében 2020. szeptember 12-én. A balesetben harmincegy ember megsebesült, köztük hárman súlyosan.
Nyitókép: MTI/AP/DPA/Ralf Drefin

Sokan megsérültek egy nemzetközi buszjárat balesetében Németországban

Az utasok különböző nemzetiségűek, gyerekek nincsenek köztük.

Harmincegy ember megsérült egy távolsági autóbusz balesetében szombat hajnalban a németországi Mecklenburg-Elő-Pomeránia tartományban a rendőrség közlése szerint.

A buszt üzemeltető Flixbus cég szerint a buszon utazó valamennyi embert - 30 utast és két sofőrt - óvintézkedésből kórházba szállították. A társaság azt állítja, hogy a sofőrök betartották a vezetési és pihenőidőt. Az autóbusz Prága és Hamburg között közlekedett.

A Ludwigslusttól északra történt baleset oka egyelőre ismeretlen, a gyanú szerint a sofőr egy pillanatra elaludhatott a volánnál - közölte egy rendőrségi szóvivő Rostockban. Három ember súlyos sérülést szenvedett, de nincsenek életveszélyben. Egy mentőhelikopter leszállt a helyszínen, de végül nem kellett igénybe venni. A busz letért az országútról és árokba hajtott.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.08. hétfő, 18:00
Lakatos Júlia
a Méltányosság Politikaelemző Központ stratégiai igazgatója
Elmaradt a szélsőjobboldali áttörés, de igazán kaotikus forgatókönyv valósult meg – Mi lesz most Franciaországban?

Elmaradt a szélsőjobboldali áttörés, de igazán kaotikus forgatókönyv valósult meg – Mi lesz most Franciaországban?

Meglepetésszerű eredmény született a magas részvétellel lezajlott francia nemzetgyűlési választások második fordulójában. Bár szinte minden felmérés a Marine Le Pen-féle Nemzeti Tömörülés győzelmét jósolta, az exit pollok szerint a baloldali pártok összefogása, az Új Népfront szerezte meg a legtöbb mandátumot, második helyre pedig az Emmanuel Macron elnök mögötti centrista Együtt formáció futott be. Úgy néz ki, a „republikánus front”, vagyis a baloldali és centrista jelöltek egymás javára történő visszalépése működött, és ezzel sokadszorra sikerült megakadályozni a szélsőjobboldal győzelmét. Az exit pollok alapján becsülhető erőviszonyok ugyanakkor azt mutatják, az abszolút többség senkinek nem lesz meg, ami bizonytalan helyzetet idézhet elő Franciaországban.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. július 7. 20:59
×
×
×
×