eur:
401.37
usd:
365.71
bux:
73411.75
2024. október 5. szombat Aurél
A pusztítás nyomai a bejrúti kikötőben történt előző napi hatalmas robbanást követően 2020. augusztus 5-én. A detonáció következtében legkevesebb száz ember életét vesztette, több mint négyezren megsebesültek. A robbanások okát nem tudni.
Nyitókép: MTI/AP/Bilal Huszein

Bejrút: rengeteg a robbanásban eltűnt, valószínűleg szír ember

Tovább emelkedhet a kikötői robbanás halálos áldozatainak száma.

Sok külföldi munkás és sofőr tűnt el a bejrúti kikötőben történt robbanásban, ami tovább nehezíti azokat az erőfeszítéseket, hogy azonosítsák a történtek halálos áldozatait - jelentette ki vasárnap a libanoni főváros, Bejrút kormányzója.

Marván Abbúd az al-Dzsadíd bejrúti televíziónak nyilatkozva azt mondta, sok olyan eltűnt van, akit nem tudnak azonosítani.

A szíriai kormány azt közölte, hogy a robbanás több mint 158 megerősített halottja között mintegy 45 szíriai állampolgár van.

Libanonban a

szíriaiak jelentik a legnagyobb munkástömeget.

Ezek az emberek építkezéseken, a közlekedésben és a mezőgazdaságban találnak munkát a közel-keleti országban.

Bejrútban kedden történt hatalmas robbanás, amelyben több mint 2700 tonna, a kikötőben évek óta, különösebb óvintézkedések nélkül tárolt ammónium-nitrát röpült a levegőbe. Mintegy hatezren megsérültek és

háromszázezer ember otthona vált lakhatatlanná.

A detonációt követően kiderült, hogy illetékesek éveken át rendszeresen figyelmeztették a hatóságokat, hogy a hatalmas mennyiségű ammónium-nitrát kikötői tárolása veszélyt jelent, de végül senki nem tett semmit, hogy a vegyszert elszállítsák a raktárból.

Címlapról ajánljuk
Lévai Ferenc: páriákká váltak Magyarországon a halgazdaságok

Lévai Ferenc: páriákká váltak Magyarországon a halgazdaságok

Halastavak természetiérték-fenntartó szerepének támogatása címmel több mint hárommilliárd forintos kerettel nyílt pályázati felhívást írtak ki a haltermelőknek. Lévai Ferenc, a Magyar Akvakultúra és Halászati Szakmaközi Szervezet szóvivője szerint ez a támogatás gyakorlatilag semmire sem elég, az ágazatot magára hagyták.

Aggasztó ütemben öregszik a magyar társadalom, nagy bajokat okozhat ez a betegség

Néhány évtizeden belül a társadalom egyharmada 65 éven felüli lesz, így a családok mellett a szociális és egészségügyi ellátórendszernek is fel kell készülnie arra, hogy nagyobb feladatot jelent majd a demens betegek gondozása – mondta az InfoRádióban Beneda Attila család- és népesedéspolitikáért felelős helyettes államtitkár.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.07. hétfő, 18:00
Karácsony Gergely
Budapest főpolgármestere
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×