eur:
394.52
usd:
364.13
bux:
71150.53
2024. július 8. hétfő Ellák
Technikus a Csula Oltóanyagkutató Központ bangkoki laboratóriumában, ahol a Csulalongkorn Egyetem kutatócsoportja Kiat Ruxrungtam professzor vezetésével koronavírus elleni védőoltás kifejlesztésén dolgozik 2020. május 25-én. Az egereken elvégzett sikeres tesztek után majmokon folytatják a tesztelést, majd ha azok is eredményesek lesznek 10 ezer oltóanyagot ötezer önkéntesen próbálnak majd ki. A vakcina hatékonyságát igazoló eredmények szeptemberre várhatók.
Nyitókép: MTI/EPA/Diego Azubel

Átlépte a 20 milliót a fertőzöttek száma világszerte

734 ezren hunytak el eddig a koronavírus-járványban, de csaknem 13 millióan már gyógyultan hagyták maguk mögött a vírust. Körkép.

A Worldometers statisztikai adatbázis szerint hétfőre virradóra megtörtént a 20 milliomodik regisztrált koronavírus-fertőzés a világban. A vírusosok kétharmada ugyanakkor már gyógyultan szabadult a járványból, 734 ezren viszont sajnos elhunytak.

Ami a fertőzöttek számát területileg illeti,

az Egyesült Államokban éppen 5,2 millió, Brazíliában 3 millió, Indiában 2,2 millió,

Oroszországban 888 ezer, Dél-Afrikában pedig 560 ezer fertőzöttet regisztráltak eddig, de 100 ezer fölötti a számuk még Mexikóban, Peruban, Kolumbiában, Chilében, Spanyolországban, Iránban, az Egyesült Királyságban, Szaúd-Arábiában, Pakisztánban, Bangladesban, Olaszországban, Argentínában, Törökországban, Németországban, Franciaországban, Irakban, a Fülöp szigeteken, Indonéziában, Kanadában és Katarban.

Magyarország a vasárnapi adatok alapján 4696 fertőzöttel "járul hozzá" a statisztikához, ezzel a "mezőny" legkevésbé fertőzött egynegyedében van

az egységnyi népességre jutó adatokban, nagyjából Szlovákiával azonos szinten.

Az egymillió főre vetített fertőzöttségben egyébként a már említett Katar a világelső, a népességnek ott 4,23 százaléka produkált már pozitív teszteredményt eddig.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Címlapról ajánljuk
Németország szerint Európa nyert Franciaországban, de a káosz korszaka jön

Németország szerint Európa nyert Franciaországban, de a káosz korszaka jön

Német kormánypárti és konzervatív ellenzéki visszafogott derűláttással értékelték a francia nemzetgyűlési választások eredményét. Általános megítélés szerint az eredmény jó hír Európának, ugyanakkor Franciaország nehéz időszak előtt áll. Eltérő ugyanakkor Emmanuel Macron szerepének megítélése.

Megvannak az új Patrióták Európáért-frakció céljai a következő öt évre

Megalakult a Patrióták Európáért európai parlamenti frakciója, mely 12 európai tagállam 84 képviselőjét foglalja magába; célja, hogy változást hozzon az uniós politikában - mondta Gál Kinga, a Fidesz európai parlamenti (EP-) képviselőcsoportjának elnöke Brüsszelben, a pártcsoport EP-frakciójának alakuló ülését követően.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.09. kedd, 18:00
Kalas Vivien
a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Eötvös József Kutatóközpont Európa Stratégia Kutatóintézet főreferense
Vegyes zárás az amerikai tőzsdéken

Vegyes zárás az amerikai tőzsdéken

Jelentősen alulteljesítő ma az egyébként vegyes európai hangulatban a magyar tőzsde, miután a kormányinfón ma bejelentették, hogy új különadókat vezet be a kormány. A bankszektorban nem változik a bankadó mértéke, de megemelik a tranzakciós illetéket és "devizaváltási illeték" néven egy teljesen új adót is kivetnek. "Az energiaszektorra és a multinacionális cégekre kivetett extraprofitadó – ide értve a kiskereskedelmi adót is – nem csökken" - derült ki a mai kormányinfón. A bejelentések hatására nem meglepő módon esik az OTP és a Mol árfolyama.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×