eur:
392.91
usd:
355.66
bux:
72865.31
2024. szeptember 1. vasárnap Egon, Egyed
Egészségügyi dolgozó egy utas testhőmérsékletét méri az ausztriai Gries am Brenner település és az osztrák-olasz határ közötti parkolóban 2020. március 10-én. Az osztrák határon az Olaszországból érkező járműveket szúrópróbaszerűen ellenőrzik a koronavírus-járvány terjedése miatt. Olaszországban eddig 463 ember halt meg a járvány következtében.
Nyitókép: MTI/AP/Kerstin Joensson

Folyamatosan csökken az aktív fertőzöttek száma Ausztriában

Míg kedden 1434, addig szerdán már csak 1383 fertőzött szerepel a nyilvántartásban az osztrák egészségügyi minisztérium legutóbbi jelentése szerint.

Folytatódik a kedvező tendencia Ausztriában az elmúlt 24 órában 85 új koronavírus-fertőzöttet diagnosztizáltak, 11-gyel kevesebbet, mint egy nappal korábban. Továbbra is Bécsben és Felső-Ausztriában a legmagasabb az új fertőzöttek száma.

Az országban eddig 21 566 ember koronavírus-tesztje lett pozitív, közülük 19 464-en időközben meggyógyultak. A betegségnek 719 halálos áldozata is van. Az osztrák kormány továbbra is azt kéri a lakosságtól, hogy töltse Ausztriában a nyári szabadságát.

Hat alsó-ausztriai turista például nemrég Horvátországban kapta el a fertőzést,

visszatérésük után lett pozitív a koronavírus-tesztjük; az eset kapcsán 21 ember számára rendeltek el karantént.

Stabilnak nevezte az ausztriai koronavírus-helyzetet Rudolf Anschober egészségügyi miniszter. Anschober közölte, hogy a tervek szerint szeptemberben kezdi meg működését a koronavírus-jelzőrendszer. Hangsúlyozta ugyanakkor, hogy a legnagyobb veszélyt jelző piros fokozat nem jelenti azt, hogy az egész országra kiterjedő újabb intézménybezárásokat rendelnek majd el. Az gazdasági katasztrófa lenne - hangsúlyozta a tárcavezető.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.02. hétfő, 18:00
Maruzsa Zoltán
a Belügyminisztérium köznevelési államtitkára
Újabb fordulat az orosz-ukrán konfliktusban - Háborús híreink szombaton

Újabb fordulat az orosz-ukrán konfliktusban - Háborús híreink szombaton

Az orosz-ukrán háború újabb fordulatot vett, miután Kijev katonai műveletet indított az oroszországi Kurszki területen. A NATO főtitkára, Jens Stoltenberg a Welt am Sonntag német hetilapnak adott nyilatkozatában reagált az eseményekre. Eközben pénteken késő este az oroszországi Belgorod városát ukrán támadás érte, ami öt halálos áldozatot követelt, és 46 ember sérült meg - jelentette be Vjacseszlav Gladkov, a térség kormányzója. Az incidens során 37 embert, köztük hét gyermeket kórházba kellett szállítani.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×