eur:
396.84
usd:
355.48
bux:
74510.83
2024. szeptember 28. szombat Vencel

Olaszország újabb katonákat küld a szlovéniai határra

Olaszország újabb katonákat küld a szlovéniai határon lévő Friuli-Venezia Giulia régióba a fokozott migrációs mozgás miatt - jelentette be az olasz kormány.

A katonai kontingens feladata lesz az Udine megyében lévő kisebb határátkelők ellenőrzése.

Az olasz-szlovén határ fokozott ellenőrzésének köszönhetően Trieszt és Gorizia térségében, a migránsok a kevésbé őrzött határátkelőkre térnek át Udine megyében gyakran ukrán embercsempészek segítségével, hogy Olaszországba jussanak - közölte Tatjana Rojc olasz szenátor. Az Olaszországban élő szlovén kisebbség képviselője az APA osztrák hírügynökségnek nyilatkozva elmondta, hogy

a menedékkérők gyakran kisbuszokon, lakókocsikban, illetve teherautókon elrejtőzve érkeznek meg Olaszországba.

Rojc szerint a helybéli lakosok a koronavírus-járványra tekintettel komolyan aggódnak az illegális bevándorlók miatt.

A szenátor a nap folyamán találkozott Luciana Lamorgese olasz belügyminiszterrel, aki megerősítette az olasz katonai kontingens növelését a szlovéniai határon. A kormány figyelemmel követi a fejleményeket az ország északkeleti térségében - hangsúlyozta Lamorgese. Hozzátette: a kabinet fokozni kívánja az embercsempészek elleni együttműködését a szlovén hatóságokkal.

A friuli regionális vezetés már a múlt héten levélben figyelmeztette Giuseppe Conte miniszterelnököt a koronavírus lehetséges terjedésére az országba érkező növekvő számú menedékkérő miatt.

Címlapról ajánljuk

Vasárnap Ausztria választ: a Szabadságpárt visszatérhet a csúcsra

Épp hogy csak túljutott Ausztria a rendkívüli károkat okozó áradások nehezén, az ország a hét végén újabb, ezúttal politikai megméretés előtt áll. Több mint 6,3 millióan járulhatnak a szavazóurnák elé, hogy újabb öt évre új parlamentet, illetve új kormányt válasszanak.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.30. hétfő, 18:00
Kövér László
az Országgyűlés elnöke
Harmadik világháborúval riogatott Trump, egyetlen döntéssel meg lehetne rengetni Oroszországot – Ukrajnai háborús híreink szombaton

Harmadik világháborúval riogatott Trump, egyetlen döntéssel meg lehetne rengetni Oroszországot – Ukrajnai háborús híreink szombaton

Donald Trump republikánus amerikai elnökjelölt és Volodimir Zelenszkij ukrán államfő a New York-i Trump Towerben folytattak beszélgetést. A találkozó után Trump azt írta saját közösségi platformján, a Truth Social-ön, ha nem ő győz az elnökválasztáson, jön a harmadik világháború. Az elmúlt hónapok legfontosabb kérdése, hogy az európai vezetők és az Egyesült Államok döntéshozói engedélyezik-e Kijevnek, hogy a Nyugattól kapott modern fegyverrendszereket bevessék Oroszország területe ellen. Az amerikai Institute for the Study of War (ISW) intézet írt egy elemzést, hogy miért lenne fontos egy ilyen lépést megtenniük Ukrajna szövetségeseinek. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfrissebb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×