eur:
396.84
usd:
355.48
bux:
74510.83
2024. szeptember 29. vasárnap Mihály
Autós érkezik egy mobil tesztállomásra a Florida állambeli Miami Beach-ben 2020. július 12-én, a koronavírus-járvány idején. Floridában, az egyik legfertőzöttebb tagállamban 15 300 ezernél is több új fertőzöttet diagnosztizáltak az elmúlt napban. A koronavírus-járvány leginkább az Egyesült Államokat sújtja, eddig 3 millió 413 995 fertőzöttet regisztráltak, és 137 782-en életüket veszítették.
Nyitókép: MTI/EPA/Cristobal Herrera

Százötvenezer fölött a halottak száma az Egyesült Államokban

A fertőzöttek száma jócskán meghaladja a négymilliót.

Az amerikai hatóságok, az Egészségügyi Világszervezet (WHO) és más hivatalos intézmények információit összesítő egyetem honlapján helyi idő szerint csütörtök este közzétett adatok szerint az Egyesült Államokban a járvány kezdete óta 150 062-en haltak bele a vírus okozta Covid-19 betegség szövődményeibe.

A fertőzöttek száma jócskán meghaladja a négymilliót. Az egyetem adatai szerint eddig 4 398 898 ember kapta el a fertőzést, és 1 355 363-an gyógyultak meg.

A világ országai közül messze az Egyesült Államokban haltak bele a legtöbben a Covid-19 szövődményeibe, az összes haláleset közel negyede ott történt.

A húsz legsúlyosabb helyzetben lévő ország közül az Egyesült Államok a hatodik az összlakossághoz viszonyított halottak számát illetően: 10 ezer emberre jut 4,2 haláleset. Ebben csak az Egyesült Királyság, Spanyolország, Olaszország, Peru és Chile előzi meg.

Több amerikai államban, elsősorban Floridában, Arizonában, Texasban és Kaliforniában gyorsuló ütemben terjed a járvány. Egyesekben közülük az elmúlt hetekben többször rekordot döntött a napi új fertőzéses esetek száma, emiatt a helyi hatóságok felfüggesztették a járvány miatt bevezetett korlátozások enyhítését.

Floridában szerdán is megdőlt a napi halálozási rekord, 217 haláleset történt.

A koronavírus tavaly év végén jelent meg a Kína középső részén lévő Vuhan városában, azóta világ szinte összes országában felbukkant, és járványt okozott. A WHO március 11-én nyilvánította világjárványnak. A Johns Hopkins egyetem összesítése szerint szerte a világon a fertőzöttek száma a 17 millióhoz közelít, már 662 577-en haltak bele a vírus okozta betegség szövődményeibe.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Címlapról ajánljuk

Vasárnap Ausztria választ: a Szabadságpárt visszatérhet a csúcsra

Épp hogy csak túljutott Ausztria a rendkívüli károkat okozó áradások nehezén, az ország a hét végén újabb, ezúttal politikai megméretés előtt áll. Több mint 6,3 millióan járulhatnak a szavazóurnák elé, hogy újabb öt évre új parlamentet, illetve új kormányt válasszanak.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.30. hétfő, 18:00
Kövér László
az Országgyűlés elnöke
Harmadik világháborúval riogatott Trump, egyetlen döntéssel meg lehetne rengetni Oroszországot – Ukrajnai háborús híreink szombaton

Harmadik világháborúval riogatott Trump, egyetlen döntéssel meg lehetne rengetni Oroszországot – Ukrajnai háborús híreink szombaton

Donald Trump republikánus amerikai elnökjelölt és Volodimir Zelenszkij ukrán államfő a New York-i Trump Towerben folytattak beszélgetést. A találkozó után Trump azt írta saját közösségi platformján, a Truth Social-ön, ha nem ő győz az elnökválasztáson, jön a harmadik világháború. Az elmúlt hónapok legfontosabb kérdése, hogy az európai vezetők és az Egyesült Államok döntéshozói engedélyezik-e Kijevnek, hogy a Nyugattól kapott modern fegyverrendszereket bevessék Oroszország területe ellen. Az amerikai Institute for the Study of War (ISW) intézet írt egy elemzést, hogy miért lenne fontos egy ilyen lépést megtenniük Ukrajna szövetségeseinek. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfrissebb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×