eur:
392.97
usd:
363.49
bux:
72351.87
2024. július 4. csütörtök Ulrik
Egészségügyi dolgozó egy utas testhőmérsékletét méri az ausztriai Gries am Brenner település és az osztrák-olasz határ közötti parkolóban 2020. március 10-én. Az osztrák határon az Olaszországból érkező járműveket szúrópróbaszerűen ellenőrzik a koronavírus-járvány terjedése miatt. Olaszországban eddig 463 ember halt meg a járvány következtében.
Nyitókép: MTI/EPA/Jan Hetfleisch

Ismét emelkedett a fertőzöttek száma Ausztriában

Az elmúlt 24 órában több mint százan fertőződtek meg koronavírussal

Míg vasárnapról hétfőre 86, addig az elmúlt 24 órában 119 új esetet diagnosztizáltak. A legtöbben Bécsben (36 fő) és Felső-Ausztriában (30 fő) fertőződtek meg.

A felső-ausztriai Salzkammergutban,

a Wolfgang-tónál kialakult fertőzési gócpontban 62-re nőtt azoknak a száma, akiknek pozitív a koronavírus-tesztje.

Az első osztályú Rapid Wien labdarúgó-csapat egyik játékosa is megfertőződött koronavírussal.

Rudolf Anschober egészségügyi miniszter kedden Bécsben bejelentette, hogy

felülvizsgálják és a tervek szerint módosítják a járványügyi törvényt Ausztriában

Hat hónapja "szükségállapot" van - jelentette ki Anschober. Kifejtette: a koronavírus-járvány kezdete óta számos jogi lépéssel, illetve eszközzel igyekeztek meggátolni a járvány terjedését, ezzel együtt ugyanakkor jogi reformokra is szükség van.

Ezért a tervek szerint hamarosan átdolgozzák az 1913-ban elfogadott, a tömegméretű járványról szóló törvényt. Az alkotmánybíróság ugyanis nemrég kifogásolta, hogy a törvény megfogalmazása néhány helyen nem egyértelmű - tette hozzá.

A miniszter elképzelése szerint szervezeti átalakítások is lesznek, így bővítik a minisztérium jogi osztályát. Anschober leszögezte: a jövőben csak olyan jogi szabályozásra tesznek javaslatot, amelyet előzetesen a szakértők is jóváhagytak.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.05. péntek, 18:00
Gálik Zoltán
a Budapesti Corvinus Egyetem docense
Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Ukrán források szerint Volodimir Zelenszkij ukrán elnök hamarosan menesztheti az ország második legbefolyásosabb emberét, Denisz Simhal kormányfőt. Mindeközben a frontot ismét elárasztották az orosz Lancet-drónok: szabályosan vadásznak az ukrán páncélosokra. Kijev és az Egyesült Államok is elutasította Orbán Viktor magyar miniszterelnök tűzszüneti javaslatát. Volodimir Zelenszkij ukrán elnök újabb békekonferenciát rendezne, ezúttal Oroszország részvételével. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfontosabb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×