eur:
394.89
usd:
367.93
bux:
71456
2024. július 2. kedd Ottó
A Miniszterelnöki Sajtóiroda által 2020. július 17-én közreadott képen Orbán Viktor magyar (j) és Mateusz Morawiecki lengyel kormányfő munkavacsorája az Európai Unió kétnapos brüszeli csúcstalálkozója előtt.
Nyitókép: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher

Orbán Viktor részvételével szűk körben dolgoznak a kompromisszumon

Közben Charles Michel Európai Tanács-elnök új tervvel áll elő.

Továbbra is szűk körben egyeztetnek a brüsszeli uniós csúcson a kompromisszumos megállapodás elérése érdekében. A Politico szerint a megbeszélésen Orbán Viktor magyar kormányfő, Angela Merkel német kancellár, Emmanuel Macron francia elnök, Mateusz Morawiecki lengyel, Krišjānis Kariņš lett és Mark Rutte holland miniszterelnök is részt vesz.

Közben a Tanács épületébe érkező Charles Michel, az Európai Tanács elnöke azt mondta: elküldi új tervét az állam- és kormányfőknek,

"Ez az indítvány a gyümölcse a sok közös munkának. Tudom, hogy az utolsó lépések a legnehezebbek, de magabiztos vagyok, mégha nehéz is, mégha fontos is folytatni a munkát, a megegyezés lehetséges."

A terv szerint 390 milliárdra euróra csökkenne a vissza nem térítendő támogatási keret, míg 360 milliárd lenne a kölcsön mértéke a gazdaságélénkítő alap esetében. A legelső elképzelés még 500 milliárdos támogatási keretet tartalmazott, de a péntek óta tartó csúcs során többször alakítottak rajta.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.03. szerda, 18:00
Giró-Szász András
politikai tanácsadó
Koronavírus: megszólaltak a szakértők, ez már az új Covid-hullám?

Koronavírus: megszólaltak a szakértők, ez már az új Covid-hullám?

Az Egyesült Államok nyugati államaiban a COVID-19 terjedésének egyik legfontosabb mutatója, a szennyvízmintákban kimutatott SARS-CoV-2 vírus szintje hivatalosan is elérte a "magas" szintet - derül ki az amerikai járványügyi központ friss adataiból. Az ügynökség szerint azonban még túl korai lenne megmondani, hogy az idei nyári COVID-19 hullám országos szinten is megérkezett-e - közölte a CBS.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×