eur:
392.54
usd:
362.73
bux:
72132.83
2024. július 5. péntek Emese, Sarolta
Nyitókép: Pixabay

Mészárlás Irapuatóban, csak találgatják az okát

Egy drogrehabilitációs központban történt ott, ahol a Jalisco kartell és egy helyi geng között "élénk a konfliktus".

Fegyveresek lemészároltak huszonnégy embert egy drogrehabilitációs központban Mexikóban, hetet pedig megsebesítettek, akik közül hárman súlyos állapotban vannak - közölte a rendőrség helyi idő szerint szerda este.

A hatóságok tájékoztatása szerint az egyelőre ismeretlen támadók mindenkire tüzet nyitottak a Guanajuato állambeli Irapuato városban található létesítményben, s a jelek szerint senkit nem is szöktettek meg.

Guanajuato a latin-amerikai ország legveszélyesebb állama a friss statisztikák alapján, véres bandaháború zajlik itt a Jalisco kartell és egy helyi geng között, amely különösen súlyosan érinti Irapuatót.

A rajtaütés oka egyelőre ismeretlen, Diego Sinhue kormányzó azonban arról számolt be, hogy bizonyos bűnözői csoportoknak nagy valószínűséggel közük lehet hozzá.

Június elején hasonló támadást követtek el egy kábítószerfüggőknek létrehozott rehabilitációs központban, ugyancsak Irapuatóban, akkor tíz halálos áldozat volt. Még nem világos, hogy ugyanazon intézményről van-e szó most is.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.05. péntek, 18:00
Gálik Zoltán
a Budapesti Corvinus Egyetem docense
Moszkvába érkezett Orbán Viktor, heves reakciókat váltott ki a Putyinnal való találkozó – Háborús híreink pénteken

Moszkvába érkezett Orbán Viktor, heves reakciókat váltott ki a Putyinnal való találkozó – Háborús híreink pénteken

Megérkezett Moszkvába Orbán Viktor, ahol Vlagyimir Putyin orosz elnökkel találkozott, és kamerák előtt váltottak néhány mondatot. Európai uniós tisztviselők és európai állam- és kormányfők részéről heves kritikák érték a magyar kormányfő oroszországi látogatását. Uniós és tagállami vezetők is kiemelték, az EU soros elnökségét betöltő Magyarország vezetője nem az EU-t képviseli a Putyinnal való tárgyalásokon. Több uniós tisztviselő és például Olaf Scholz német kancellár is azt mondta, a magyar kormány nem tájékoztatta őket előre a tervezett útról. Jens Stoltenberg NATO-főtitkár szintén kijelentette, Orbán Viktor nem a NATO-t képviseli, ugyanakkor elmondása szerint a katonai szövetséget előre tájékoztatták az utazás tervéről.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×