eur:
396.84
usd:
355.48
bux:
74510.83
2024. szeptember 29. vasárnap Mihály
Védőmaszkot viselő pincér és vendégek a Caffe Florian teraszán, a velencei Szent Márk téren 2020. június 12-én, miután a koronavírus-járvány miatt három hónapos zárva tartást követően az egyik legrégebbi  olasz vendéglátóhely újranyitott.
Nyitókép: MTI/EPA-ANSA/Andrea Merola

Március óta nem kaptak ilyen jó hírt az olaszok

A koronavírus-járvánnyal kapcsolatban érkezett kedvező adat, de nem minden örömteli ugyanakkor, hiszen az újonnan megbetegedettek száma ismét növekszik.

Március 2. óta nem volt annyira alacsony a kórházban kezelt koronavírus-fertőzött betegek száma, mint csütörtökön. Az újonnan fertőzöttek száma azonban az utóbbi négy napban fokozatosan emelkedett.

A kórházban tartózkodó Covid-19 betegek száma 963-ra süllyedt, ilyen kevesen csak a járvány második hetében voltak. Intenzív osztályon már csak 82 beteg van. A járvány tetőzésének időszakában, április 4-én több mint 29 ezer beteg volt kórházban és több mint négyezren az intenzíven. Jelenleg tizenegy tartományban nincsen intenzív osztályon kezelt koronavírus-fertőzött.

Az aktív fertőzöttek száma 15 060-ra csökkent, de az újonnan fertőzöttek száma egymás utáni negyedik nap is emelkedett, 201 esettel a korábbi 187 után. A gyógyultak száma meghaladja a 191 ezret, a halottaké elérte a 34 818-t. Egy nap alatt harminc beteg halt meg a szerdai huszonegy után. A gyógyultakat és halottakat is számolva a diagnosztizált fertőzöttek száma elérte a 240 961-et.

Az új fertőzöttek majdnem felét Lombardia tartományban szűrték,

ahol huszonegyen haltak meg a korábbi hat után.

Külföldieket várnak az üdülőhelyek

Az Adriai-tengerre néző északkeleti Veneto, Friuli - Venezia Giulia és Emilia Romagna tartomány közös, német nyelvű reklámmal igyekszik csalogatni a németországi és ausztriai turistákat. Vitát váltott ki a déli Calabria ellenreklámja, amely szerint a turisták jobban teszik, ha nem a járványtól sújtott adriai üdülőhelyeket, hanem az ettől távolabbi és biztonságosabb calabriai strandokat keresik fel.

Lorenza Lain a velencei szállodások szövetségének pénztárosa a La Stampa napilapnak elmondta, a hotelszobák felét talán szeptemberre tudják ismét vendégekkel megtölteni. A legtöbbet költő amerikai, orosz és kínai turisták legalább 2021-ig esedékes távolmaradása azonban jelentős bevételkiesést jelent.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Címlapról ajánljuk

Vasárnap Ausztria választ: a Szabadságpárt visszatérhet a csúcsra

Épp hogy csak túljutott Ausztria a rendkívüli károkat okozó áradások nehezén, az ország a hét végén újabb, ezúttal politikai megméretés előtt áll. Több mint 6,3 millióan járulhatnak a szavazóurnák elé, hogy újabb öt évre új parlamentet, illetve új kormányt válasszanak.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.30. hétfő, 18:00
Kövér László
az Országgyűlés elnöke
Harmadik világháborúval riogatott Trump, egyetlen döntéssel meg lehetne rengetni Oroszországot – Ukrajnai háborús híreink szombaton

Harmadik világháborúval riogatott Trump, egyetlen döntéssel meg lehetne rengetni Oroszországot – Ukrajnai háborús híreink szombaton

Donald Trump republikánus amerikai elnökjelölt és Volodimir Zelenszkij ukrán államfő a New York-i Trump Towerben folytattak beszélgetést. A találkozó után Trump azt írta saját közösségi platformján, a Truth Social-ön, ha nem ő győz az elnökválasztáson, jön a harmadik világháború. Az elmúlt hónapok legfontosabb kérdése, hogy az európai vezetők és az Egyesült Államok döntéshozói engedélyezik-e Kijevnek, hogy a Nyugattól kapott modern fegyverrendszereket bevessék Oroszország területe ellen. Az amerikai Institute for the Study of War (ISW) intézet írt egy elemzést, hogy miért lenne fontos egy ilyen lépést megtenniük Ukrajna szövetségeseinek. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfrissebb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×