eur:
401.37
usd:
365.71
bux:
73411.75
2024. október 5. szombat Aurél
Koronavírusteszteket végeznek helyi lakosokon egy pekingi tesztközpont előtt 2020. június 18-án. Pekingben az elmúlt napokban azonosítottak egy nagybani piachoz köthető járványgócot, ezért széles körű tesztelést végeztek a piachoz köthető emberek körében. A koronavírus-járvány újraéledése miatt a 21 millió lakosú kínai fővárosban 29 lakóövezetet lezártak, bezártak az óvodák, az általános és középiskolákban távtanításra tértek át, az egyetemeken pedig felfüggesztették az oktatást. Június 17-én 21 új koronavírussal fertőzött személyt azonosítottak.
Nyitókép: MTI/EPA

Elképesztő mennyiségű vírustesztet végeznek a kínai fővárosban

Pekingben csökkent a napi új megbetegedések száma.

A pekingi egészségügyi bizottság hétfői jelentése szerint vasárnap hét újabb pácienst diagnosztizáltak az új koronavírus okozta betegséggel, és további egy tünetmentes fertőzöttet azonosítottak a kínai fővárosban. Az első, a pekingi Hszinfadi nagybani piachoz köthető pácienst június 11-én azonosították, és azóta az új megbetegedések száma elérte a 318-at.

A helyi hatóságok arról számoltak be, hogy vasárnap délig közel 8,3 millió emberen végezték el a nukleinsavas vírustesztet. Peking az elmúlt két és fél hétben ugyanis jelentősen növelte tesztelőkapacitását: míg június 11-én 40 ezer emberen tudták elvégezni a vírustesztet egy nap alatt, mostanra akár

napi 458 ezer minta levételét is képesek elvégezni.

A kapacitás növelésére két mobil tesztállomást alakítottak ki autóbuszokból, amelyek a várost járva gyűjtik be a mintákat a lakóktól.

A légkondicionált autóbuszok hatékonyabb munkavégzést tesznek lehetővé, ugyanis a nyári hőségben védőöltözetet viselő egészségügyi dolgozók kültéren kétóránként váltották egymást. A buszokat emellett légtisztítóval és automata testhőmérsékletmérővel szerelték fel a fertőzésveszély kiszűrése érdekében - írta a Hszinhua kínai állami hírügynökség.

A pekingi egészségbiztosítási hivatal pedig vasárnap azt közölte: a város közegészségügyi intézményeiben június 25-étől kezdve csökkentették a vírusteszt árát, amelynek felső határát a korábbi 180 jüan (8 ezer forint) helyett 120 jüanban (5300 forint) határozták meg.

A China Daily című kínai pártlap internetes oldalán arról számolt be, hogy hétfőn hazaengedték az első gyógyult beteget, aki a Hszinfadi piacon fertőződhetett meg.

Címlapról ajánljuk
Ákos: nem jó kimondani, hogy hatalmas vihar közeleg – egymásra kell nézzünk, emberek

Ákos: nem jó kimondani, hogy hatalmas vihar közeleg – egymásra kell nézzünk, emberek

Én arra hívok mindenkit, aki ezt a lemezt hallgatja, hogy ember legyen velem együtt, hogy egymás számára emberek lehessünk, és hogy megfogalmazhassunk nyugodtan aggodalmakat és örömöket anélkül, hogy a másik folyton ellenséget látna bennünk – mondta Kovács Ákos dalszerző, előadóművész az InfoRádió Aréna című műsorában, ahol beszélt a most megjelent Metropolis című dupla albumáról és a december 14-i Aréna-koncertjéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.07. hétfő, 18:00
Karácsony Gergely
Budapest főpolgármestere
A hét végére sikerült javítani az amerikai tőzsdéknek

A hét végére sikerült javítani az amerikai tőzsdéknek

Továbbra is nyomás alatt vannak a világ tőkepiacai, a befektetők elsősorban az Irán és Izrael közötti konfliktusra figyelnek. Csütörtökön eséssel fejezték be a kereskedést az európai és az amerikai tőzsdék, ma ehhez képest már emelkedés látszott Európában, és az amerikai tőzsdék is feljebb kerültek. Az EU kínai elektromos autók büntetővámjával kapcsolatos döntésére emelkedett az európai autók részvényárfolyama, a hangulatot a délután megjelent, vártnál jobb amerikai munkaerőpiaci adat is javította.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. október 4. 21:32
×
×
×
×