eur:
394.97
usd:
368.65
bux:
72094.79
2024. június 30. vasárnap Pál
Roncsdarabok a helyszínen, az etióp fővárostól, Addisz-Abebától délkeletre fekvő Bisoftu közelében 2019. március 11-én, miután az előző nap 157 emberrel a fedélzetén lezuhant az Ethiopian Airlines etióp légitársaság Addisz-Abebából Nairobiba közlekedő Boeing 737 MAX 8 típusú gépe. A szerencsétlenséget senki sem élte túl.
Nyitókép: MTI/AP/Mulugeta Ayene

Egyre tisztább a kép a hibás Boeingok ügyében

Már az amerikai hatóság is nyíltan beszél arról, hogy hibázott, tudni azt is, hogy mit.

Steve Dickson, az amerikai Szövetségi Légügyi Hatóság (FAA) tavaly kinevezett vezetője szerint hiba történt a Boeing 737 Max engedélyezése során azok után, hogy a gép tervezésekor is már hibák történtek - olvasható az Airportalon a Reutersre hivatkozva. A vezető egy szenátusi bizottsági meghallgatáson beszélt az ügyről.

Véleménye szerint nem értették meg a repülésirányító rendszer módosításainak minden következményét, részben egy emiatti szoftverhiba miatt következhetett be a Lion Air 610-es, és az Ethiopian 302-es járatának lezuhanása.

Dickson tagadta, hogy hátráltatnák az ügyek feltárását, és rámutatott, már 7400 oldalnyi dokumentumot tártak a testület elé.

A Boeing nem kommentálta a hatósági vezető szavait, de ugyanezen bizottság előtt nyilatkozott tavaly októberben Dennis Mulienburg, a Boeing korábbi vezetője, elismerve, hogy a gyártó hibázott a Max fejlesztésekor, és nem osztottak meg minden működési információt a pilótákkal.

Az már korábban kiderült, hogy a gép egyes működési tulajdonságainak ellenőrzését magának a gyártónak adta át a felügyelő hatóság.

Címlapról ajánljuk

"A határ a csillagos ég" - jelentette ki Orbán Viktor Bécsben

Új szövetség jött létre Európában három párt részvételével. Ez hazafias erőkből formálódik, és alapítói vezető szerepet játszanak országaikban. Más pártokat is várunk, hogy közösen, egyesült erővel biztosítsuk Európa jövőjét - mondta Herbert Kickl, az Osztrák Szabadságpárt elnöke Bécsben, miután Orbán Viktor miniszterelnökkel, a Fidesz elnökével, és Andrej Babissal, a cseh ANO vezetőjével találkozott.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.01. hétfő, 18:00
Orbán Balázs
a miniszterelnök politikai igazgatója, az MCC kuratóriumának elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×