eur:
401.37
usd:
365.71
bux:
73411.75
2024. október 5. szombat Aurél
William Barr amerikai igazságügyi miniszter sajtóértekezletet tart a washingtoni igazságügyi minisztériumban 2019. április 18-án, a Mueller-jelentés nyilvánosságra hozatala előtt. Barr kijelentette, hogy sem Donald Trump elnök kampánycsapatának munkatársai, sem egyetlen amerikai állampolgár nem játszott össze oroszokkal a 2016-os elnökválasztási kampány idején. A Robert Mueller különleges ügyész vezette bizottság a Donald Trump elnökválasztási kampánycsapatának munkatársai és orosz tisztségviselők közötti esetleges összejátszást vizsgálta.
Nyitókép: MTI/EPA/Pool/Erik S. Lesser

Tizenhét év után ismét végrehajtják a szövetségi szintű halálbüntetéseket az Egyesült Államokban

A legtöbb bűncselekmény tagállami bíróság elé kerül az Egyesült Államokban, csak a legsúlyosabb eseteket tárgyalják szövetségi szinten.

Tizenhét évi kihagyás után, július 13-ától ismét végrehajtják a szövetségi szintű halálbüntetéseket az Egyesült Államokban - jelentette be hétfő este William Barr igazságügyi miniszter. A miniszter csaknem egy évvel ezelőtt jelezte erre vonatkozó szándékát.

Az utóbbi 45 évben csupán három olyan embert végeztek ki az országban, akit szövetségi bíróság ítélt halálra, köztük 2001-ben Timothy McVeigh-t, az 1995-ös oklahomai támadás elkövetőjét. A legutóbbi szövetségi szintű kivégzés 2003-ban volt.

Felmérések szerint a halálbüntetés támogatottsága nagyon lecsökkent az amerikai társadalomban az utóbbi évtizedekben: míg az 1990-es évek elején az emberek 80 százaléka támogatta, addig most már csak 54 százalékuk. Már csak kevés szövetségi állam alkalmazza, főleg a konzervatívabb déliek. Tavaly 22 kivégzés volt az országban.

Címlapról ajánljuk
Lévai Ferenc: páriákká váltak Magyarországon a halgazdaságok

Lévai Ferenc: páriákká váltak Magyarországon a halgazdaságok

Halastavak természetiérték-fenntartó szerepének támogatása címmel több mint hárommilliárd forintos kerettel nyílt pályázati felhívást írtak ki a haltermelőknek. Lévai Ferenc, a Magyar Akvakultúra és Halászati Szakmaközi Szervezet szóvivője szerint ez a támogatás gyakorlatilag semmire sem elég, az ágazatot magára hagyták.

Aggasztó ütemben öregszik a magyar társadalom, nagy bajokat okozhat ez a betegség

Néhány évtizeden belül a társadalom egyharmada 65 éven felüli lesz, így a családok mellett a szociális és egészségügyi ellátórendszernek is fel kell készülnie arra, hogy nagyobb feladatot jelent majd a demens betegek gondozása – mondta az InfoRádióban Beneda Attila család- és népesedéspolitikáért felelős helyettes államtitkár.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.07. hétfő, 18:00
Karácsony Gergely
Budapest főpolgármestere
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×