eur:
396.84
usd:
355.48
bux:
74510.83
2024. szeptember 28. szombat Vencel
Nyitókép: Pixabay

Stagnál az új fertőzöttek száma Horvátországban és Szlovéniában is

Előbbiben nulla és egy, utóbbiban nulla és kettő között ingadozott a napi új esetek száma az elmúlt egy hétben.

A horvát válságstáb csütörtöki közlése szerint az elmúlt 24 órában senkit nem diagnosztizáltak fertőzéssel, és nem regisztráltak új halálesetet sem, így az ismert koronavírus-fertőzöttek száma 2247, a járvány halálos áldozatainak száma pedig 103 maradt. Az első fertőzés több mint három hónappal ezelőtti megjelenése óta 2113 beteget nyilvánítottak gyógyultnak. A diagnosztizált betegek közül 12-en vannak kórházban, közülük hárman lélegeztetőgépen.

A közegészségügyi intézet új ajánlásokat adott ki a turistáknak. Abban az esetben, ha horvátországi tartózkodásuk alatt jelentkeznének rajtuk a Covid-19 betegség tünetei, nem hagyhatják el szálláshelyüket és értesíteniük kell szállásadójukat. Minden esetben a szállásadó köteles értesíteni a helyi járványügyi hatóságokat, legyen szó szállodáról vagy magánszállásról.

Horvátország, hogy megmentse a nyári idényt, május végén megnyitotta határait több uniós ország állampolgárai előtt.

A szomszédos Szlovéniában az elmúlt egy napban kettővel 1479-re nőtt az új fertőzöttek száma, és nem regisztráltak új halálesetet az országban, így a járvány halálos áldozatainak száma 109 maradt. A diagnosztizált betegek közül mindössze hatan vannak kórházban, közülük senkit sem ápolnak intenzív osztályon.

Szlovénia Horvátország és Magyarország után csütörtök éjféltől megnyitotta határait az osztrák állampolgárok előtt is.

A szlovén sajtó ugyanakkor azt közölte, hogy a határnyitás ellenére több osztrák állampolgárt fordítottak vissza péntek reggel a szlovén határőrök. Jelko Kacin kormányszóvivő pénteki sajtótájékoztatóján elnézést kért emiatt, mint mondta, kommunikációs hiba történt. A félreértéseket néhány órán belül tisztázzuk, és az osztrákok péntek éjféltől szabadon beléphetnek az országba - hangsúlyozta.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.30. hétfő, 18:00
Kövér László
az Országgyűlés elnöke
Körvonalazódott, milyen irányba kormányozná az uniót Ursula von der Leyen

Körvonalazódott, milyen irányba kormányozná az uniót Ursula von der Leyen

Lassanként teljesen fokozatra kapcsol az Európai Bizottságban a munka a hosszú nyári szünidő után, és már az egyes biztosoknak adandó portfoliók is ismeretesek. Ez persze még nem végleges – az EP-nek még meg kell hallgatnia a jelölteket, ami miatt lehetnek változások. A személyi kombinációk latolgatása közben azonban kevesebb figyelmet kaptak a volt-leendő bizottsági elnök, Ursula von der Leyen politikai irányelvei, pedig már nyár elején megjelentek. Ezek jelzik, hogy mely területek lesznek fontosak, és ez azt is befolyásolja, hogy ki milyen feladatot kap a Bizottság tagjai közül. Néhány új biztosi funkciót is meghirdetett von der Leyen, amelyek jelzésértékűek a prioritásairól.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×