eur:
401.37
usd:
365.71
bux:
73411.75
2024. október 5. szombat Aurél
Védőmaszkot viselő ukrán határőr a Csaphoz közeli Tisza közúti határátkelőn az ukrán-magyar határon 2020. február 25-én. Védőmaszkot viselő ukrán határőrök mérik egy belépő gépkocsivezető testhőmérsékletét a Csaphoz közeli Tisza közúti határátkelőn, az ukrán-magyar határon 2020. február 25-én. Ukrajna is készenléti állapot vezetett be a tüdőgyulladást okozó új koronavírus-járvány elkerülésére az olaszországi fertőzések miatt. A határokon fokozott ellenőrzésnek vetik alá azokat, akik Olaszországból érkeznek.
Nyitókép: MTI/Nemes János

Ismét kiugróan magas számban azonosítottak koronavírusos fertőzötteket Ukrajnában

A 477 újonnan regisztrált esettel az eddig azonosított fertőzöttek száma csütörtökre elérte a 22 382-őt.

A vírus okozta Covid-19 betegségben elhunytak száma 11 újabb halálos áldozattal 669-re nőtt. Eddig 8439-en gyógyultak fel, közülük 444-en az elmúlt napban. Az egészségügyi dolgozók közül eddig 4345 fertőzöttet azonosítottak, közülük előző nap 104-et.

Az elmúlt 24 órában 10 298 laboratóriumi, úgynevezett PCR-tesztet végeztek el az országban, a járvány kitörése óta csaknem 333 ezret. A legtöbb új fertőzöttet ezúttal a nyugati országrészben lévő Rivne és Lviv megyékből jelentették, 74, illetve 70 főt. A két legfertőzöttebb területen, a romániai határnál lévő Csernyivci megyében 57, a fővárosban, Kijevben 54 új beteget jegyeztek fel.

Vladiszlav Kriklij infrastrukturális miniszter csütörtökön a Telegram üzenetküldő portálon közölte, hogy hétfőtől 42 belföldi vasúti járat újraindítását tervezik, de számuk addig még nőhet. Hangsúlyozta, hogy nem minden régióban indulhat újra a vasúti közlekedés, erről a megyei veszélyhelyzeti bizottságok döntenek. Így Kárpátalja és Csernyivci megyében úgy határoztak, hogy ott egyelőre nem járhatnak még a vonatok, a szintén nyugat-ukrajnai Ternopil és Hmelnickij megyékben pedig csak a peremvárosi vasúti járatok fog ismét közlekedni.

Ukrajnában úgynevezett adaptív módon engedélyezik május 22-től a korlátozások feloldását, azaz régiónként eltérően és szakaszosan, a következő szakaszt június 1-jén készülnek életbe léptetni.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Címlapról ajánljuk
Ákos: nem jó kimondani, hogy hatalmas vihar közeleg – egymásra kell nézzünk, emberek

Ákos: nem jó kimondani, hogy hatalmas vihar közeleg – egymásra kell nézzünk, emberek

Én arra hívok mindenkit, aki ezt a lemezt hallgatja, hogy ember legyen velem együtt, hogy egymás számára emberek lehessünk, és hogy megfogalmazhassunk nyugodtan aggodalmakat és örömöket anélkül, hogy a másik folyton ellenséget látna bennünk – mondta Kovács Ákos dalszerző, előadóművész az InfoRádió Aréna című műsorában, ahol beszélt a most megjelent Metropolis című dupla albumáról és a december 14-i Aréna-koncertjéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.07. hétfő, 18:00
Karácsony Gergely
Budapest főpolgármestere
A hét végére sikerült javítani az amerikai tőzsdéknek

A hét végére sikerült javítani az amerikai tőzsdéknek

Továbbra is nyomás alatt vannak a világ tőkepiacai, a befektetők elsősorban az Irán és Izrael közötti konfliktusra figyelnek. Csütörtökön eséssel fejezték be a kereskedést az európai és az amerikai tőzsdék, ma ehhez képest már emelkedés látszott Európában, és az amerikai tőzsdék is feljebb kerültek. Az EU kínai elektromos autók büntetővámjával kapcsolatos döntésére emelkedett az európai autók részvényárfolyama, a hangulatot a délután megjelent, vártnál jobb amerikai munkaerőpiaci adat is javította.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. október 4. 21:32
×
×
×
×