eur:
394.97
usd:
368.65
bux:
72094.79
2024. június 30. vasárnap Pál
Nyitókép: Pixabay

Kétes sikerű tesztelésbe kezdtek a finnek

Finnországban hétfőn megkezdték a koronavírus-fertőzés terjedésének nyomon követését mobiltelefonos alkalmazás segítségével.

A telefonok tulajdonosainak egy olyan alkalmazást kell telepíteniük készülékeikre, amelynek révén azután nyomon követhető lesz mozgásuk, illetve társadalmi érintkezésük. Ahhoz, hogy országosan mérvadó legyen az eredmény, a népesség 60 százalékának kellene együttműködnie, viszont egészségügyi szakemberek és politikai döntéshozók attól tartanak, hogy ilyen magas arányban nem járul hozzá a lakosság a megfigyeléshez.

A finn kormány ugyanakkor már már áprilisban értésre adta, hogy a személyes adatok és a személyiségi jogok teljes védelme és tiszteletben tartása mellett folyna a megfigyelés, a részvétel pedig önkéntes alapú.

A tesztelések után az alkalmazás a tervek szerint nyár végétől működne országos szinten.

Az 5,5 milliós lélekszámú Finnországban hétfői adatok szerint 6380 bizonyítottan fertőzött esetet jegyeztek fel, a betegség miatt 300-an haltak meg, és már több mint öt ezren felgyógyultak a vírus okozta betegségből.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Címlapról ajánljuk

"A határ a csillagos ég" - jelentette ki Orbán Viktor Bécsben

Új szövetség jött létre Európában három párt részvételével. Ez hazafias erőkből formálódik, és alapítói vezető szerepet játszanak országaikban. Más pártokat is várunk, hogy közösen, egyesült erővel biztosítsuk Európa jövőjét - mondta Herbert Kickl, az Osztrák Szabadságpárt elnöke Bécsben, miután Orbán Viktor miniszterelnökkel, a Fidesz elnökével, és Andrej Babissal, a cseh ANO vezetőjével találkozott.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.01. hétfő, 18:00
Orbán Balázs
a miniszterelnök politikai igazgatója, az MCC kuratóriumának elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×