eur:
396.84
usd:
355.48
bux:
74510.83
2024. szeptember 29. vasárnap Mihály
Új koronavírussal fertőzött beteget visznek repülőgéphez az észak-olaszországi Bergamo Orio al Serio repülőterén 2020. április 2-án. Bergamo a vírussal egyik leginkább sújtott város Lombardiában, a járvány olaszországi gócpontjában, ahonnan eddig harmincnégy fertőzöttet szállítottak kezelésre repülőgéppel Németországba.
Nyitókép: MTI/EPA/ANSA/Fabrizio Cattina

Ismét emelkedett a halottak száma Olaszországban

Több mint háromszázzal emelkedett ismét a járvány halálos áldozatainak egy nap alatti száma Olaszországban, és így elérte a 29 684-t - közölte szerda este az olasz polgári védelmi hatóság. Az aktív fertőzöttek száma egy nap alatt viszont majdnem hétezerrel csökkent.

A gócpont Lombardiában is hirtelen megemelkedett a halottak száma: 222-vel nőtt a korábbi 95-höz képest. Az aktívak száma 634-gyel emelkedett a keddi 500 után.

Milánóban szerdán az üzlet- és étteremtulajdosok tüntettek a következő hetekben tervezett újranyitás előbbre hozatalát követelve. Piemontban a fodrászatok megnyitását akarják felgyorsítani az eredetileg tervezett június helyett.

A lombardiai Brescia városában újraindultak a házasságkötések az anyakönyvi hivatalokban, a templomi esküvőkre azonban még várni kell. A szicíliai Palermóban újranyitott a város legismertebb halárusa. Rómában az újraindulás harmadik napján intenzívebbnek bizonyult a járműközlekedés és a gyalogosforgalom is.

Az egészségügyi hatóságok szerint minden attól függ, hogyan alakul a járványgörbe a következő hetekben az óvintézkedések május 4-től fokozatosan történő oldásának hatására.

A rendőrség több mint 100 ezres állományából eddig 477-en betegedtek meg, 13-an vannak még kórházban.

A Vatikánban már 12 diagnosztizált beteg van a pápai állam dolgozói között.

A több mint 91 ezer beteg nagy része otthon van

A halottak száma 369-cel emelkedett az egy nappal ezelőtti 236-hoz képest.

Az aktív fertőzöttek száma 6939-cel csökkent az egy napja mért valamivel több mint 1500-hoz képest. A jelenleg regisztrált betegek száma 91 528-nak felel meg, ebből több mint 31 ezren Lombardiában vannak, több mint 14 ezren Piemontban, több mint 8 ezren Venetóban. A legkevesebb aktív beteget 171-t Umbriában tartják számon, valamint 127-t Valle d'Aostában.

A több mint 91 ezer betegből több mint 74 ezer házi karanténban tartózkodik, a kórházban kezeltek közül 1333-an vannak továbbra is intenzív osztályon.

A szűrt betegszám jelentős csökkenését a számos gyógyult okozta: egy nap alatt mintegy 8 ezer gyógyultat regisztráltak, de többségük korábban lábalt ki a betegségből, de csak most került be a nyilvántartásba.

A gyógyultak száma túllépte a 93 ezret. Ez az első alkalom, hogy a gyógyultak száma meghaladta az aktív fertőzöttökét.

A gyógyultakat és a halottakat is számolva a diagnosztizált fertőzöttek száma elérte a 214 457-t. Egész Olaszországban 2,3 millió vírustesztet végeztek.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Címlapról ajánljuk

Vasárnap Ausztria választ: a Szabadságpárt visszatérhet a csúcsra

Épp hogy csak túljutott Ausztria a rendkívüli károkat okozó áradások nehezén, az ország a hét végén újabb, ezúttal politikai megméretés előtt áll. Több mint 6,3 millióan járulhatnak a szavazóurnák elé, hogy újabb öt évre új parlamentet, illetve új kormányt válasszanak.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.30. hétfő, 18:00
Kövér László
az Országgyűlés elnöke
Harmadik világháborúval riogatott Trump, egyetlen döntéssel meg lehetne rengetni Oroszországot – Ukrajnai háborús híreink szombaton

Harmadik világháborúval riogatott Trump, egyetlen döntéssel meg lehetne rengetni Oroszországot – Ukrajnai háborús híreink szombaton

Donald Trump republikánus amerikai elnökjelölt és Volodimir Zelenszkij ukrán államfő a New York-i Trump Towerben folytattak beszélgetést. A találkozó után Trump azt írta saját közösségi platformján, a Truth Social-ön, ha nem ő győz az elnökválasztáson, jön a harmadik világháború. Az elmúlt hónapok legfontosabb kérdése, hogy az európai vezetők és az Egyesült Államok döntéshozói engedélyezik-e Kijevnek, hogy a Nyugattól kapott modern fegyverrendszereket bevessék Oroszország területe ellen. Az amerikai Institute for the Study of War (ISW) intézet írt egy elemzést, hogy miért lenne fontos egy ilyen lépést megtenniük Ukrajna szövetségeseinek. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfrissebb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×