eur:
396.84
usd:
355.48
bux:
74510.83
2024. szeptember 29. vasárnap Mihály
Franco Rivolli velencei illusztrátor felnagyított alkotása, amin egy orvos látható angyalszárnyakkal a hátán, karjában Olaszországgal egy bergamói kórház falán 2020. március 16-án. A képfeliraton megköszönik az egészségügyi dolgozók munkáját. A legutóbbi adatok szerint Olaszországban az utóbbi huszonnégy órában 368-an haltak meg, és 2853 volt az új fertőzöttek száma.
Nyitókép: MTI/AP/Luca Bruno

A járvány óta nem történt ilyen Bergamóban

Először csökkent az azonosított koronavírus-fertőzöttek száma Olaszországban a járvány terjedésének február 20-i kezdete óta - közölte a polgári védelmi hatóság

24 óra alatt 454 koronavírusos halálesetet jegyeztek fel, és ezzel 24 114-re nőtt az áldozatok száma. Vasárnap 433 volt a halálesetek napi száma.

A gyógyultak száma a hétfő esti tájékoztatás szerint majdnem kétezerrel nőtt egy nap alatt, és meghaladta a 44 ezret.

Az aktív fertőzöttek száma 108 ezer felett van, de 20 beteggel csökkent az egy nappal korábbihoz képest. Lombardiában, a járvány olaszországi gócában 90-nel emelkedett az aktív fertőzöttek száma, a szintén korábbi gócpont Venetóban viszont majdnem 150-nel csökkent.

Az intenzívosztályokon kezeltek száma országosan 2573-ra csökkent, ami a legalacsonyabb adat egy hónapja.

A gyógyultakat és fertőzötteket is számolva a diagnosztizált fertőzöttek száma elérte a 181 228-t. Eddig több mint 943 ezer vírustesztet végeztek.

Az olasz Egészségügyi Obszervatórium előrejelzései szerint elsőként a déli Basilicata és a közép-olaszországi Umbria nullázza le a fertőzöttek számát április 21-én, a közép-olaszországi Lazióban ugyanezt május közepén várják, Lombardiában és Marche tartományban pedig június végén.

A járvány tragikus jelképeként ismert Bergamo kórházában hétfőn történt meg először, hogy nem jelentkezett új koronavírusos beteg a sürgősségi osztályon. A kórházban márciusban napi ötszáz fertőzött jelentkezett, mostanra a kórházban a járvány miatt kezeltek száma háromszáz alá csökkent.

Az olasz kormány őszre halasztotta a nyár elejére tervezett helyhatósági választásokat. A járvány miatti korlátozóintézkedések fokozatos feloldásának kezdetéről még nem született döntés.

Címlapról ajánljuk

Vasárnap Ausztria választ: a Szabadságpárt visszatérhet a csúcsra

Épp hogy csak túljutott Ausztria a rendkívüli károkat okozó áradások nehezén, az ország a hét végén újabb, ezúttal politikai megméretés előtt áll. Több mint 6,3 millióan járulhatnak a szavazóurnák elé, hogy újabb öt évre új parlamentet, illetve új kormányt válasszanak.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.30. hétfő, 18:00
Kövér László
az Országgyűlés elnöke
Harmadik világháborúval riogatott Trump, egyetlen döntéssel meg lehetne rengetni Oroszországot – Ukrajnai háborús híreink szombaton

Harmadik világháborúval riogatott Trump, egyetlen döntéssel meg lehetne rengetni Oroszországot – Ukrajnai háborús híreink szombaton

Donald Trump republikánus amerikai elnökjelölt és Volodimir Zelenszkij ukrán államfő a New York-i Trump Towerben folytattak beszélgetést. A találkozó után Trump azt írta saját közösségi platformján, a Truth Social-ön, ha nem ő győz az elnökválasztáson, jön a harmadik világháború. Az elmúlt hónapok legfontosabb kérdése, hogy az európai vezetők és az Egyesült Államok döntéshozói engedélyezik-e Kijevnek, hogy a Nyugattól kapott modern fegyverrendszereket bevessék Oroszország területe ellen. Az amerikai Institute for the Study of War (ISW) intézet írt egy elemzést, hogy miért lenne fontos egy ilyen lépést megtenniük Ukrajna szövetségeseinek. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfrissebb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×