eur:
396.84
usd:
355.48
bux:
74510.83
2024. szeptember 29. vasárnap Mihály
Az új koronavírus miatt megbetegedettek ápolására a spanyolországi Badalona German Trias i Pujol kórházának könyvtárában kialakított intenzív osztály 2020. április 2-án.
Nyitókép: MTI/AP/Felipe Dana

Spanyolországban örülnek, hogy már "csak" 605 újabb halott van

Hetek óta nem volt ilyen alacsony a halálozási szám, a spanyol szakemberek szerint lassulni látszik a járvány terjedése.

Spanyolországban 605-en veszítették életüket az új típusú koronavírus-fertőzés következtében egy nap alatt, ezzel hetek óta nem látott alacsony szintre csökkent a napi halálozások száma - derült ki a spanyol egészségügyi minisztérium jelentéséből.

A szaktárca adatai szerint utoljára március 24-én volt ennél kevesebb napi áldozata a SARS-CoV-2 vírusnak, akkor 514-en hunytak el. A járvány "legsötétebb" napja április 2. volt, aznap 950-en veszítették életüket.

Az elhunytak száma az előző napon, csütörtökön 683-mal, szerdán pedig 752-vel emelkedett.

A dél-európai országban eddig

a fertőzésbe 15 843-an haltak bele.

María José Sierra, a spanyol egészségügyi riasztási és vészhelyzeti koordinációs központ epidemiológusa online sajtótájékoztatóján hangsúlyozta: az adatok alapján arra lehet következtetni, hogy folytatódik a vírus terjedésének lassulása.

Az elmúlt 24 órában 4576 pozitív tesztet jelentettek a csütörtöki 5756 és a szerdai 6180 után. Koronavírussal eddig 157 022-en fertőződtek meg.

A napi gyógyult esetek száma 3503. Csütörtökön 4144, szerdán 4813 pácienst nyilvánítottak egészségesnek vizsgálati eredményeik alapján az orvosok. Összesen 55 668-an győzték le a kórt.

Spanyolországban március közepe óta szigorú lakhelyelhagyási korlátozásokkal, oktatási intézmények és egyebek mellett üzletek, éttermek bezárásával járó szükségállapot van érvényben, amelyet a törvényhozás csütörtökön hosszabbított meg április 25-ig.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Címlapról ajánljuk

Vasárnap Ausztria választ: a Szabadságpárt visszatérhet a csúcsra

Épp hogy csak túljutott Ausztria a rendkívüli károkat okozó áradások nehezén, az ország a hét végén újabb, ezúttal politikai megméretés előtt áll. Több mint 6,3 millióan járulhatnak a szavazóurnák elé, hogy újabb öt évre új parlamentet, illetve új kormányt válasszanak.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.30. hétfő, 18:00
Kövér László
az Országgyűlés elnöke
Harmadik világháborúval riogatott Trump, egyetlen döntéssel meg lehetne rengetni Oroszországot – Ukrajnai háborús híreink szombaton

Harmadik világháborúval riogatott Trump, egyetlen döntéssel meg lehetne rengetni Oroszországot – Ukrajnai háborús híreink szombaton

Donald Trump republikánus amerikai elnökjelölt és Volodimir Zelenszkij ukrán államfő a New York-i Trump Towerben folytattak beszélgetést. A találkozó után Trump azt írta saját közösségi platformján, a Truth Social-ön, ha nem ő győz az elnökválasztáson, jön a harmadik világháború. Az elmúlt hónapok legfontosabb kérdése, hogy az európai vezetők és az Egyesült Államok döntéshozói engedélyezik-e Kijevnek, hogy a Nyugattól kapott modern fegyverrendszereket bevessék Oroszország területe ellen. Az amerikai Institute for the Study of War (ISW) intézet írt egy elemzést, hogy miért lenne fontos egy ilyen lépést megtenniük Ukrajna szövetségeseinek. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfrissebb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×