eur:
401.37
usd:
365.71
bux:
73411.75
2024. október 5. szombat Aurél
Védőmaszkot viselő Igrácek figurák a világszerte Pokeeto márkanéven forgalmazott játékfigurákat gyártó cseh vállalat, az Efko-karton Nove Veseli-i üzemében a koronavírus-járvány idején, 2020. április 8-án. A cég a járványra tekintettel korlátozott számú, orvosokat, nővéreket, tűzoltókat, rendőröket és családtagjaikat védőmaszkban ábrázoló játékfigurákat tartalmazó sorozatok gyártásába fogott, a bevételből pedig figuránként 15 koronát (kb. 200 forintot) a vírus terjedésének megfékezéséért küzdő mentősök és egészségügyi dolgozók védelmét szolgáló felszerelések vásárlására ajánlja fel.
Nyitókép: Védőmaszkot viselő Igrácek figurák a világszerte Pokeeto márkanéven forgalmazott játékfigurákat gyártó cseh vállalat, az Efko-karton Nove Veseli-i üzemében a koronavírus-járvány idején, 2020. április 8-án. (MTI/EPA/Martin Divisek)

Szigorítással együtt nyílnak újra a boltok Csehországban

Kesztyűhasználat, fertőtlenítőszerek, korlátozott vásárlószám - csak néhány az intézkedések közül

Minden nyitva tartó üzlet kötelező biztosítani alkalmazottainak és a vevőknek is a szükséges fertőtlenítőszereket, az élelmiszerboltokban csak egyszeri használatú kesztyűvel lehet vásárolni, az alkalmazottak pedig az összes boltban kötelesek kesztyűt használni, amikor kiszolgálják a vevőt. A boltok vezetőinek biztosítaniuk kell azt is, hogy a vevők korlátolt számban lépjenek be az üzlethelységekbe, és vásárláskor ne torlódjanak fel.

Csehországban március 12-én zárták be az üzleteket és a vendéglőket. Kivételt csak az élelmiszerboltok, drogériák, trafikok, gyógyszertárak, üzemanyagtöltő állomások és néhány más kiemelt fontosságú üzlet kapott. Később kinyithattak egyebek között a virágüzletek, a háztartási kellékeket és cikkeket, valamint a textilt árusító üzletek is.

Csütörtöktől kezdve megnyíltak főleg a sporttal és szabadidős tevékenységgel kapcsolatos boltok és szolgáltatások, a hobbimarketek, a vaskereskedések, illetve az építkezési kellékeket árusító üzletek.

További üzletek, szolgáltatások megnyitását a kormány a járványhelyzet alakulásától függően a húsvét utáni időszakra tervezi.

Csehországban csütörtökön reggel 5312 koronavírus-fertőzöttet tartottak nyilván, ami 279-cel több mint szerdán. A szerdai növekedés mérsékelten meghaladja a múlt heti 253-as átlagot.

A Covid-19 betegségben eddig 104 személy halt meg, míg a gyógyultak száma 243-ra emelkedett. A halálesetek száma kedden tizenhárommal, a gyógyultaké pedig 62-vel emelkedett.

Az egészségügyi tárca honlapján megjelent kimutatás szerint eddig összesen 106 845 tesztet végeztek, ami nyolcezerrel több a szerdainál.

Csehországban sikerült megakadályozni a koronavírus-járvány ellenőrizetlen terjedését, ezért az ország megkezdheti a felkészülést a normális élethez való visszatérésre

- jelentette ki Adam Vojtech cseh egészségügyi miniszter szerdai sajtótájékoztatóján Prágában.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Címlapról ajánljuk
Ákos: nem jó kimondani, hogy hatalmas vihar közeleg – egymásra kell nézzünk, emberek

Ákos: nem jó kimondani, hogy hatalmas vihar közeleg – egymásra kell nézzünk, emberek

Én arra hívok mindenkit, aki ezt a lemezt hallgatja, hogy ember legyen velem együtt, hogy egymás számára emberek lehessünk, és hogy megfogalmazhassunk nyugodtan aggodalmakat és örömöket anélkül, hogy a másik folyton ellenséget látna bennünk – mondta Kovács Ákos dalszerző, előadóművész az InfoRádió Aréna című műsorában, ahol beszélt a most megjelent Metropolis című dupla albumáról és a december 14-i Aréna-koncertjéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.07. hétfő, 18:00
Karácsony Gergely
Budapest főpolgármestere
A hét végére sikerült javítani az amerikai tőzsdéknek

A hét végére sikerült javítani az amerikai tőzsdéknek

Továbbra is nyomás alatt vannak a világ tőkepiacai, a befektetők elsősorban az Irán és Izrael közötti konfliktusra figyelnek. Csütörtökön eséssel fejezték be a kereskedést az európai és az amerikai tőzsdék, ma ehhez képest már emelkedés látszott Európában, és az amerikai tőzsdék is feljebb kerültek. Az EU kínai elektromos autók büntetővámjával kapcsolatos döntésére emelkedett az európai autók részvényárfolyama, a hangulatot a délután megjelent, vártnál jobb amerikai munkaerőpiaci adat is javította.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. október 4. 21:32
×
×
×
×