eur:
396.84
usd:
355.48
bux:
74510.83
2024. szeptember 28. szombat Vencel
London, 2020. március 29.Koronavírustesztet végeznek az autósokon egy londoni élménypark előtt létesített állomáson 2020. március 29-én. Nagy-Britanniában a koronavírus-járvány miatt a lakosság csak az alapvető szükségleti cikkek és gyógyszerek beszerzése, valamint napi egy szabadtéri testmozgás céljából léphet ki az utcára, illetve akkor, ha orvosi segítségre van szüksége. Az országban 19 ezer fölé nőtt a koronavírussal igazoltan fertőzöttek száma, a járványban eddig 10235-en vesztették életüket.
Nyitókép: MTI/EPA/Will Oliver

Útmutatót kaptak a brit orvosok, hogy kinek az életét érdemes megmenteni

Érdekes állásfoglalást adott ki a Brit Orvosi Szövetség: a kisebb túlélési esélyű betegek valóban kevesebb esélyt kapnak.

Etikai útmutatást adott ki a brit orvosoknak a British Medical Association, és ebben többek között azt is leírták, hogy ha az ország egészségügyi rendszere leterhelődik a koronavírus-járvány miatt, akkor milyen szabályok alapján kell dönteniük arról, hogy kinek mentik meg az életét.

"Előfordulhat, hogy a legrosszabb állapotban lévő betegektől meg kell vonni az olyan kezeléseket, mint az intenzív ellátás vagy a lélegeztetőgép. Ez közvetve elkerülhetetlenül diszkriminatív lépés lesz az idősekkel és a krónikus betegségben szenvedőkkel szemben" – idézi az útmutatót a CNN.

A dokumentum szerint az életkor szerinti megkülönböztetés már jogszerűtlen lenne, de a már korábban is légzőszervi problémával küzdő idősebb betegeknek a legjobb kezelés esetén is csekély esélye lenne a túlélésre, ezért szűkös ellátási lehetőségek esetén ők hátrébb sorolódnak.

Az orvosok és az egészségügyi személyzet etikai egyensúlya szélsőséges pandémiás helyzetben elbillenhet a haszonelvűség irányába – áll az állásfoglalásban, amely április 1-jétől hatályos.

A brit kormány korábban arra figyelmeztetett, hogy az ország egészségügyi rendszere túlterhelődhet, ha az emberek nem követik a távolságtartás szabályait.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.30. hétfő, 18:00
Kövér László
az Országgyűlés elnöke
Harmadik világháborúval riogatott Trump, nagyon rossz a helyzetben ukrán hadsereg – Ukrajnai háborús híreink szombaton

Harmadik világháborúval riogatott Trump, nagyon rossz a helyzetben ukrán hadsereg – Ukrajnai háborús híreink szombaton

Donald Trump republikánus amerikai elnökjelölt és Volodimir Zelenszkij ukrán államfő a New York-i Trump Towerben folytattak beszélgetést. A találkozó után Trump azt írta saját közösségi platformján, a Truth Social-ön, ha nem ő győz az elnökválasztáson, jön a harmadik világháború. Az ukrán haderő frissen toborzott katonái demoralizáltak, rosszul képzettek és fizikailag és mentálisan is felkészületlenek – írja elemzők és ukrán parancsnokok értékelésére hivatkozva a Financial Times. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfrissebb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×