eur:
394.86
usd:
367.66
bux:
71456
2024. július 2. kedd Ottó
Nyitókép: Pixabay

Durván megugrott az állástalanok száma az Egyesült Államokban

Ismét több mint hárommillióval emelkedett és soha nem látott szintre, 6,6 millió fölé nőtt az első alkalommal munkanélküli segélyt kérők száma az Egyesült Államokban a múlt héten az új koronavírus-járvány kedvezőtlen gazdasági hatásainak következtében.

A washingtoni munkaügyi minisztérium közölte, hogy a szezonálisan kiigazított adatok szerint az első alkalommal munkanélküli segélyért folyamodók száma 3 millió 341 ezerrel, 6 millió 648 ezerre nőtt a március 28-án zárult héten. Elemzők 3,5 milliós emelkedésre számítottak.

A tartósan munkanélküli segélyt kérők száma 1 millió 245 ezerrel, 3 millió 29 ezerre nőtt a március 21-ével végződött héten, ami 2013. július 6. óta a legrosszabb érték. Ez így is jobb a vártnál, elemzők 4 millió 882 ezres emelkedésre számítottak.

Címlapról ajánljuk
A németeket Schöder politikai öngyilkosságára emlékezteti Macron öngólja

A németeket Schöder politikai öngyilkosságára emlékezteti Macron "öngólja"

Aggodalom és megdöbbenés Berlinben az előre hozott francia nemzetgyűlési választások első fordulójának eredményei és a második forduló lehetséges kimenetele miatt. Német kormánypártok vezető politikusai vélekednek úgy, hogy Emmanuel Macron francia államfő a választások kiírásával "öngólt" rúgott, és Németország legfontosabb uniós partnerét politikai elszigetelődés fenyegeti.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.03. szerda, 18:00
Giró-Szász András
politikai tanácsadó
Fontos előrelépés történt Peking nagy konfliktusában

Fontos előrelépés történt Peking nagy konfliktusában

A két ország közötti bizalom helyreállításáról és kapcsolataik újjáépítéséről egyezett meg kedden Kína és a Fülöp-szigetek abban a reményben, hogy az eddigieknél hatékonyabb megoldást találnak a dél-kínai-tengeri területek hovatartozásáról szóló viták rendezésére - jelentette be a Fülöp-szigetek külügyminisztériuma a keddi manilai kétoldalú találkozót követően.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×