eur:
396.84
usd:
355.48
bux:
74510.83
2024. szeptember 29. vasárnap Mihály
A koronavírussal fertőzött betegek egyikét szállítják el ápolók a kelet-franciaországi Mulhouse város kórházából 2020. március 23-án. A francia parlament az előző nap elfogadta azt a törvényjavaslatot, amely alapján lehetővé válik a két hónapos egészségügyi rendkívüli állapot kihirdetése a koronavírus-járvány idejére.
Nyitókép: MTI/AP/Jean-Francois Badias

Franciaországban egy nap alatt 365-tel több halott, egy 16 éves lány is elhunyt

Franciaországban 24 óra alatt 365-tel 1696-ra emelkedett a koronavírus-fertőzés kórházban elhunyt áldozatainak a száma, és egy 16 éves lány is van közöttük - közölte csütörtök este Jérome Salomon, az egészségügyi minisztérium járványügyi igazgatója.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

A növekedés több mint százzal magasabb, mint az előző 24 órában, és a spanyolországi és olaszországi összesítések után továbbra is a harmadik legjelentősebb egy nap alatt a világon.

A tájékoztatás szerint a nagyon szomorú hír a lány haláláról azért fontos, mert a fiataloknál a betegség súlyos formája nagyon ritka.

A kórházban ápolt 13 904 beteg 2365-tel több mint szerdán, közülük 3375-en vannak intenzív osztályokon, ami 548-cal több mint 24 órával ezelőtt.

A regisztrált betegek száma 29 155, de az általános orvosok szervezete azt állítja, hogy csak a múlt hét folyamán ők 42 ezer embert diagnosztizáltak a Covid-19 fertőzéssel. A járványügyi igazgató jelezte, hogy eddig csak a kórházakban diagnosztizált betegek kerültek be az összesítésekbe, az otthonaikban lábadozók nem.

Jó hír a szakember szerint, hogy 4948-an meggyógyultak a kórházakban, és a súlyos esetek és az elhalálozások ellenére a fertőzöttek jelentős része felépül.

Az előjelzések szerint Franciaországban a következő héten várható a járvány csúcspontja.

Jérome Salomon elmondta, hogy a múlt héten a halálozások aránya nagyon megemelkedett Elzászban (+29,9 százalék), Korzikán (+39,9 százalék) Franciaország északi részén (+12,8 százalék), a párizsi régióban (+13,7 százalék) és Burgundiában (+18,8 százalék). A halálozás elsősorban az idősebb, 65 év feletti korosztályt fenyegeti - hívta fel a figyelmet a szakember.

Jérome Salomon kiemelte: a járvány egyre súlyosbodik Franciaország minden területén, és valamennyi közkórház és magánklinika példátlan és rendkívüli erőfeszítéssel vesz részt a betegek ellátásában: 576 intézményben ápolnak Covid-19 fertőzötteket.

Jelenleg naponta 9 ezer koronavírus-tesztet végeznek a francia egészségügyben, de a szám tíz napon belül 25-30 ezerre nőhet.

Az egészségügyi minisztérium szerint a március 17-én életbe lépett kijárási korlátozások, amelyeknek legalább április végéig tartó meghosszabbítását javasolják a szakemberek, csak akkor oldhatók fel, amikor az ellátórendszer felkészült a lakosság tömeges szűrésére.

Miközben Elzász után a kórházak Párizsban és környékén is kezdenek megtelni, elindult csütörtökön az első egészségügyi szuperexpressz (TGV) a világon, amellyel a kelet-franciaországi Strasbourgból nyugat-franciaországi városokba szállítottak át súlyos, de stabil állapotban lévő betegeket Angers, Le Mans és Nantes kórházaiba. Az elmúlt napokban már a hadsereg repülőgépei is részt vettek betegek elszállításában a túlterhelt elzászi kórházakból.

Címlapról ajánljuk

Vasárnap Ausztria választ: a Szabadságpárt visszatérhet a csúcsra

Épp hogy csak túljutott Ausztria a rendkívüli károkat okozó áradások nehezén, az ország a hét végén újabb, ezúttal politikai megméretés előtt áll. Több mint 6,3 millióan járulhatnak a szavazóurnák elé, hogy újabb öt évre új parlamentet, illetve új kormányt válasszanak.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.30. hétfő, 18:00
Kövér László
az Országgyűlés elnöke
Harmadik világháborúval riogatott Trump, egyetlen döntéssel meg lehetne rengetni Oroszországot – Ukrajnai háborús híreink szombaton

Harmadik világháborúval riogatott Trump, egyetlen döntéssel meg lehetne rengetni Oroszországot – Ukrajnai háborús híreink szombaton

Donald Trump republikánus amerikai elnökjelölt és Volodimir Zelenszkij ukrán államfő a New York-i Trump Towerben folytattak beszélgetést. A találkozó után Trump azt írta saját közösségi platformján, a Truth Social-ön, ha nem ő győz az elnökválasztáson, jön a harmadik világháború. Az elmúlt hónapok legfontosabb kérdése, hogy az európai vezetők és az Egyesült Államok döntéshozói engedélyezik-e Kijevnek, hogy a Nyugattól kapott modern fegyverrendszereket bevessék Oroszország területe ellen. Az amerikai Institute for the Study of War (ISW) intézet írt egy elemzést, hogy miért lenne fontos egy ilyen lépést megtenniük Ukrajna szövetségeseinek. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfrissebb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×