eur:
395.01
usd:
367.84
bux:
71456
2024. július 2. kedd Ottó
Donald Trump amerikai elnök (k) sajtótájékoztatót tart a koronavírus hatásainak enyhítésére szolgáló gazdaságélénkítő intézkedésekről a törvényhozás washingtoni épületében, a Capitoliumban 2020. március 11-én. A háttérben Mike Pence alelnök.
Nyitókép: MTI/EPA/Jim Lo Scalzo

Szakértő: a koronavírus fegyver lehet a demokratáknak Donald Trump ellen

Magyarics Tamás látja Joe Biden gyenge pontjait is, de tény, nem mindegy, hogy kezeli a mostani válságot az amerikai elnök. Novemberben márpedig elnökválasztás jön.

A koronavírus-járvány befolyásolhatja a november 3-i amerikai elnökválasztás végkimenetelét - mondta Magyarics Tamás Amerika-szakértő pénteken a Kossuth rádióban.

A szakértő ezt azzal indokolta, hogy Donald Trump amerikai elnök ütőkártyája a jó állapotban lévő, stabil növekedést mutató gazdaság lenne, de az a járvány miatt lassulni fog, ezt pedig kihasználhatják a demokraták.

Szerinte azonban Joe Bidennek, a Demokrata Párt lehetséges elnökjelöltjének is sok gyenge pontja van. Több kérdésben is megváltoztatta álláspontját, és az is elképzelhető, hogy a párton belüli, Bernie Sanderst támogatók a 2016-os választáshoz hasonlóan Donald Trumpra voksolnak vagy nem szavaznak - vélekedett.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Címlapról ajánljuk
Folytatódik a cseh-szlovák testvércsata: Prága inkább fokozza Ukrajna támogatását

Folytatódik a cseh-szlovák testvércsata: Prága inkább fokozza Ukrajna támogatását

A cseh miniszterelnök szerint a cseh-szlovák kormányközi tárgyalások felújítása továbbra sincs napirenden. A legfelsőbb cseh vezetők a prágai várban vitatták meg az országot érintő legfontosabb külpolitikai kérdéseket, és úgy nyilatkoztak, hogy Csehország folytatja Ukrajna támogatását minden területen, beleértve a fegyverszállításokat is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.02. kedd, 18:00
Yann Caspar
a Matthias Corvinus Collegium Európai Tanulmányok Műhelyének kutatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×