eur:
393
usd:
363.47
bux:
72351.87
2024. július 4. csütörtök Ulrik
Újévi köszöntőjének televíziós felvétele közben készült kép Angela Merkel német kancellárról a berlini kancellári hivatalban 2019. december 31-én.
Nyitókép: Christian Marquardt

Történelmi televíziós beszédet tart este Angela Merkel

Eddig csak újévkor mondott üdvözlőbeszédet a német kancellár, most a koronavírus-járvány terjedése miatt muszáj megszólalnia.

A kormányzati forrásokból kiszivárgó információk szerint Angela Merkel nem fog újabb korlátozásokat bejelenteni az előre rögzített beszédben. A kancellár az ARD közszolgálati csatornán csupán tájékoztatni akarja a német embereket a járványhelyzetről, és emlékeztetni őket az óvintézkedésekre, amelyekkel csökkenteni lehet a fertőzés terjedését.

A Reuters cikkében emlékeztet arra, hogy a kancellár 14 éves kormányzása alatt még sosem tartott televíziós beszédet, leszámítva a hagyományos újévi köszöntőt.

Németországban a Worldometers szerda déli nyilvántartása szerint 9919 fertőzöttet tartanak nyilván, 26-an haltak már bele a betegségbe, és 71-en embert nyilvánítottak gyógyultnak. Németországban eddig 16 tartományban zárták be az iskolákat és az üzleteket egyelőre húsvétig.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.05. péntek, 18:00
Gálik Zoltán
a Budapesti Corvinus Egyetem docense
Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Ukrán források szerint Volodimir Zelenszkij ukrán elnök hamarosan menesztheti az ország második legbefolyásosabb emberét, Denisz Simhal kormányfőt. Mindeközben a frontot ismét elárasztották az orosz Lancet-drónok: szabályosan vadásznak az ukrán páncélosokra. Kijev és az Egyesült Államok is elutasította Orbán Viktor magyar miniszterelnök tűzszüneti javaslatát. Volodimir Zelenszkij ukrán elnök újabb békekonferenciát rendezne, ezúttal Oroszország részvételével. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfontosabb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×