eur:
392.17
usd:
362.16
bux:
72085.01
2024. július 5. péntek Emese, Sarolta
Egészségügyi maszkot viselő rendőrök a Liszt Ferenc-repülőtéren 2020. február 5-én. A Budapest Airport és a hatóságok a koronavírus-járvány miatt hőkamerás és hőmérős ellenőrzést lépettek életbe, eddig csaknem 900 olyan utas szűrését végezték el, akik közvetlen járattal érkeztek Kínából Budapestre.
Nyitókép: MTI/Balogh Zoltán

Koronavírus - Budapesten is járt az első szerb fertőzött

Bejelentették az első szerb fertőzöttet, a férfi már a szabadkai kórházban van, Budapesten is járt a közelmúltban a húgánál.

„43 éves és többször is Magyarországon járt. A szabadkai kórházban, elkülönítve van, jól érzi magát” - mondta Zlatibor Loncar, Szerbia egészségügyi minisztere egy péntek délelőtti sajtótájékoztatón, ahol bejelentették, hogy megvan az első szerb fertőzött. A 444.hu a szerb Informerre hivatkozva azt írta, hogy

a férfi a húgát látogatta meg Budapesten, a nő nem érezte jól magát, lázas volt.

A miniszter azt mondta, mindenkit teszteltek, aki kapcsolatba került a fertőzött személlyel és családjával.

Azt mondta, nincs ok pánikra, napok óta számítottak rá, hogy Szerbiában is felbukkan a vírus. A 70 év felettieket arra kérte, kerüljék a tömeget és minden olyan helyzetet, ahol nagyobb a kitettségük a vírusnak. Eredetileg arra számítottak, Belgrádban bukkan majd fel először a vírus.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.05. péntek, 18:00
Gálik Zoltán
a Budapesti Corvinus Egyetem docense
Rishi Sunak: Egyértelmű jelzést küldtek, hogy kormányváltás kell

Rishi Sunak: Egyértelmű jelzést küldtek, hogy kormányváltás kell

Miután történelmi vereséget szenvedett pártjával, Rishi Sunak konzervatív miniszterelnök leköszönő beszédében azzal kezdte, hogy elnézést kért az elszenvedett csalódásért, majd lemondása bejelentését követően kifejtette: "Mindent beleadtam ebbe a munkába, de önök egyértelmű jelzést küldtek, hogy az Egyesült Királyság kormányának változnia kell." 14 év tory kormányzás után a mai napon fel fog állni az új munkáspárti kabinet az országban, Keir Starmerrel az élén.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×