eur:
396.84
usd:
355.48
bux:
74510.83
2024. szeptember 29. vasárnap Mihály
Védőmaszkot viselő kisfiú a pekingi vasútállomáson 2020. január 25-én, a kínai holdújév első napján. Az új, tüdőgyulladást okozó koronavírus halálos áldozatainak száma 41-re nőtt, ebből 39 haláleset a járvány kiindulópontjának számító kínai Hupej tartományban lévő Vuhan városban történt. A fertőzöttek száma 1287-re emelkedett Kínában.
Nyitókép: Vu Hong

Már 59 országban jelent meg a koronavírus

Több mint 40 ezren felgyógyultak Kínában a koronavírus okozta fertőző betegségből - adta hírül a kínai egészségügyi hatóság.

Szombaton 2623 ember hagyhatta el gyógyultan a kórházakat, ezzel a járványból felépültek száma 41 ezer 625-re nőtt.

A nap folyamán ugyanakkor 573 új beteget regisztráltak, 146-tal többet, mint pénteken. Az elhalálozások száma ugyanakkor 47-ről 35-re csökkent.

Kínában a legfrissebb adatok szerint eddig 79 ezer 824-en fertőződtek meg bizonyosan a koronavírustól és 2870-en haltak bele, azaz 3,6 százalékuk. A gyógyultak hányadosa jelenleg 52,1 százalék.

Közben a WHO legfrissebb adatai szerint szombat éjfélig valamivel több mint 85 ezer ember fertőződött meg koronavírustól szerte a világban.

Újként Írország került fel a listára egy megbetegedéssel.

Az illető Észak-Olaszországban kaphatta el a kórt. A halálesetek száma 2900 és 3000 között van.

  • Thaiföldön egy 35 éves férfi volt az áldozat, aki eredetileg maláriával került kórházba.
  • Ausztráliában egy 78 éves férfi halt meg egy perth-i kórházban. Ő a feleségével együtt a Diamond Princess óceánjárón kapta el az új koronavírust.

Dél-Koreában közben 3500 fölé emelkedett a fertőzöttek és 18-ra az elhalálozások száma. Az új fertőzések túlnyomó többségét Teguból, az ország negyedik legnagyobb városából jelentették. A hatóságok megkezdték a Sincshondzsi keresztény egyház több mint 260 ezer hívének tesztelését, az eddigi fertőzések 60 százaléka ugyanis közvetlenül kapcsolatba hozható vele, mivel néhány tagja januárban a közép-kínai Vuhanban, a koronavírus kiinduló gócpontjában járt.

Örményországban bejelentették vasárnap, hogy felfedezték az első koronavírusos fertőzöttet az országban, az illető nemrég tért haza Iránból. A hatóságok közölték, hogy mindenkit elkülönítettek, aki kapcsolatba került vele, és megfertőződhetett.

Címlapról ajánljuk

Vasárnap Ausztria választ: a Szabadságpárt visszatérhet a csúcsra

Épp hogy csak túljutott Ausztria a rendkívüli károkat okozó áradások nehezén, az ország a hét végén újabb, ezúttal politikai megméretés előtt áll. Több mint 6,3 millióan járulhatnak a szavazóurnák elé, hogy újabb öt évre új parlamentet, illetve új kormányt válasszanak.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.30. hétfő, 18:00
Kövér László
az Országgyűlés elnöke
Harmadik világháborúval riogatott Trump, egyetlen döntéssel meg lehetne rengetni Oroszországot – Ukrajnai háborús híreink szombaton

Harmadik világháborúval riogatott Trump, egyetlen döntéssel meg lehetne rengetni Oroszországot – Ukrajnai háborús híreink szombaton

Donald Trump republikánus amerikai elnökjelölt és Volodimir Zelenszkij ukrán államfő a New York-i Trump Towerben folytattak beszélgetést. A találkozó után Trump azt írta saját közösségi platformján, a Truth Social-ön, ha nem ő győz az elnökválasztáson, jön a harmadik világháború. Az elmúlt hónapok legfontosabb kérdése, hogy az európai vezetők és az Egyesült Államok döntéshozói engedélyezik-e Kijevnek, hogy a Nyugattól kapott modern fegyverrendszereket bevessék Oroszország területe ellen. Az amerikai Institute for the Study of War (ISW) intézet írt egy elemzést, hogy miért lenne fontos egy ilyen lépést megtenniük Ukrajna szövetségeseinek. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfrissebb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×