eur:
392.6
usd:
362.16
bux:
72132.83
2024. július 6. szombat Csaba
Laborvizsgálat a kínai Santung tartományban fekvő Jinan megye egyik kórházában 2020. február 12-én. A koronavírus előidézte tüdőgyulladás halálos áldozatainak száma 1114-re emelkedett Kínában, a legtöbben a járvány gócpontjában, Hupej tartomány székhelyén, Vuhanban hunytak el.
Nyitókép: MTI/EPA/Featurechina/Vang Jan-ping

Bécsben is megjelent a koronavírus-fertőzés

Bécsben diagnosztizálták az első koronavírus-fertőzést - jelentette be csütörtökön Rudi Anschober szociális és egészségügyi miniszter.

Az osztrák fővárosban egy 72 éves férfi betegedett meg elsőként koronavírus-fertőzésben. A pácienst tíz napja kezelték influenza tüneteivel; rutinszerűen végezték el rajta a koronavírus-tesztet. A férfit időközben átszállították abba a kórházba, ahol a koronavírussal fertőzöttek kezelésére alakítottak ki egy részleget.

A Bécsi Kórházszövetség (KAV) vezetője, Michael Binder elmondta, hogy a koronavírussal fertőzött férfi állapota súlyos.

Arról is beszélt: egyelőre nem tudni, hol fertőződött meg; nem ismert ugyanis, hogy olyan területeken járt volna, ahol nagy számban fordul elő a fertőzés.

"Átfogó intézkedésekre van szükség" - jelentette be Bécs egészségügyi tanácsosa. Peter Hacker (SPÖ) kifejtette: miután megállapították a fertőzést, három kórházi részleget lezártak. Azokat a kórházi dolgozókat pedig, akik részt vettek a férfi kezelésében, hazaküldték, ők egyelőre házi karanténban maradnak. Arról is beszélt: listát készítenek a beteg látogatóiról; ők ugyanis esetlegesen elkaphatták a vírust.

Ausztriában eddig összesen három koronavírus-fertőzést regisztráltak.

Egy újabb, negyedik esetről is beszámoltak; a középkorú férfi első koronavírus-tesztje pozitív lett; ezért további vizsgálatokat végeznek el, hogy bebizonyosodjon: valóban fertőzött-e. A beteg jól van, ezért nem igényel kórházi kezelést, otthoni karanténban van. Ő nemrég járt Olaszországban, és kapcsolatban állt krízisterületen lévő személlyel.

Címlapról ajánljuk
Atomfegyverek, rezidens macska: így néz ki az új brit kormányfő első 72 órája

Atomfegyverek, rezidens macska: így néz ki az új brit kormányfő első 72 órája

Mivel telik Nagy-Britanniában az elsöprő győzelmet aratott, új miniszterelnök első napja? Sir Keir Starmernek levelet kell írni az atomtengerek kapitányaival, meg kell ismerkednie a rezidencia személyzetével... és az állandó lakóval: Larryvel, a macskával.

Patika a kézipoggyászban – gyógyszerek, amelyek nélkül ne induljon el nyaralni

A gyógyszereket mindig gyerekektől elzárt helyre tegyük, és ezt tartsuk észben a nyaralás vagy az utazás alatt is, hiszen nagyon súlyos mérgezéseket is okozhatnak – figyelmeztetett az InfoRádióban az országos tisztifőgyógyszerész. El Koulali Zakariás arról is beszélt, hogy bizonyos készítmények hűtést igényelnek, illetve magas hőmérséklet hatására hamar tönkremehetnek, hatástalanná válhatnak.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.08. hétfő, 18:00
Lakatos Júlia
a Méltányosság Politikaelemző Központ stratégiai igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. július 6. 11:42
×
×
×
×