eur:
392.6
usd:
362.16
bux:
72132.83
2024. július 6. szombat Csaba
Védőmaszkot viselő kisfiú a pekingi vasútállomáson 2020. január 25-én, a kínai holdújév első napján. Az új, tüdőgyulladást okozó koronavírus halálos áldozatainak száma 41-re nőtt, ebből 39 haláleset a járvány kiindulópontjának számító kínai Hupej tartományban lévő Vuhan városban történt. A fertőzöttek száma 1287-re emelkedett Kínában.
Nyitókép: Vu Hong

Koronavírus: így oldják meg 180 millió diák oktatását

Kínában szervezhették meg a világ legnagyobb távoktatási platformját.

Hétfőn kezdődött volna meg a tanítás Kínában, de a koronavírus-járvány miatt határozatlan időre elhalasztották az iskolakezdést. A hatóságok azt kérik, hogy lehetőleg mindenki maradjon otthon, ezzel is megakadályozva az eddig 1800 halálesetet okozó vírus terjedését.

Az országban gondoskodtak arról is, hogy a diákok ne maradjanak oktatás nélkül. Az általános iskolai órákat az egyik állami tévécsatornán sugározzak, a felhő alapú oktatási platformmal pedig a középiskolásokat célozták meg, akik 12 tantárgyból vehetnek összesen 169 leckét az első héten – írja a Qubit.

A projektet támogatja a három legnagyobb internetszolgáltató, a China Mobile, a China Unicom és a China Telecom, valamint a legnagyobb techcégek, azaz a Huawei, a Baidu és az Alibaba. A platformhoz 90 terabyte-os sávszélességet és hétezer szervert biztosítanak, hogy akár ötvenmillió diák használhassa. Emellett hatszázezer tanár regisztrált az Alibaba Dingtalk nevű élővideós szolgáltatására, hogy online órákon oktasson.

A koronavírussal kapcsolatos friss híreinket ITT találja.

Címlapról ajánljuk

Orbán Viktor Moszkvában: „azt akarta megtudni, merre van a békéhez vezető legrövidebb út”

Európának a béke a legfontosabb. A magyar EU-elnökség a következő félévet – az akkor végzendő munkát – békemissziónak tekinti - hangsúlyozta Orbán Viktor kormányfő a Vlagyimir Putyin orosz elnökkel közös sajtótájékoztatóján pénteken Moszkvában.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.08. hétfő, 18:00
Lakatos Júlia
a Méltányosság Politikaelemző Központ stratégiai igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×