eur:
396.84
usd:
355.48
bux:
74510.83
2024. szeptember 28. szombat Vencel
Tűzoltók, rendőrök és mentősök egy nagysebességű személyvonat kisiklott kocsijánál a Milánótól mintegy 50 kilométerre, délre fekvő Lodi városánál 2020. február 6-án. A Milánóból Bolognába tartó járatot ért balesetben legkevesebb ketten meghaltak, és mintegy harmincan megsérültek.
Nyitókép: MTI/AP/Antonio Calanni

Egy másik vagonnak és épületnek is nekiment a kisiklott expresszvonat

Kisiklott egy háromszázzal robogó expresszvonat a Milánótól mintegy ötven kilométerre délre fekvő Lodi városánál csütörtökön korán reggel. A balesetben ketten meghaltak, 27-en pedig megsérültek.

A közkedvelt Freccia Rossa (Vörös Nyíl) expressz óránként 298 kilométeres sebességgel haladt éppen Milánóból Bolognába, salernói végállomással. A hajnali óra miatt a vonaton csak 27 utas volt. A balesetben a két mozdonyvezető vesztette életét.

Több forrás szerint is a sérültek közül senkinek nem életveszélyes az állapota. Egy vonattakarító és egy utas viszont súlyosan sérült meg.

A vonat motorkocsija és a második kocsi siklott ki, oldalra fordultak, majd a motorkocsiról leszakadt a szerelvény többi része. A motorkocsi ezután nekiütközött egy másik vágányon álló tehervagonnak, majd egy vasúti épületnek - közölte Girolamo Fabiano, a vasúti rendőrség egyik tisztségviselője az állami rádiónak nyilatkozva. Előtte éjszaka valamilyen munkavégzés folyt a pályának ezen a szakaszán - mondta, de pontosabbat nem közölt erről. Hozzátette, hogy a baleset oka egyelőre nem ismert.

A baleset miatt a vasúti közlekedést felfüggesztették a Milánó és Bologna közötti nagysebességű vonalon, amely a legforgalmasabb az országban. Az ezen közlekedő járatokat lassabban járható vonalakra terelték át, amivel akár egyórás késés is várható egy-egy vonat esetében.

Címlapról ajánljuk

Vasárnap Ausztria választ: a Szabadságpárt visszatérhet a csúcsra

Épp hogy csak túljutott Ausztria a rendkívüli károkat okozó áradások nehezén, az ország a hét végén újabb, ezúttal politikai megméretés előtt áll. Több mint 6,3 millióan járulhatnak a szavazóurnák elé, hogy újabb öt évre új parlamentet, illetve új kormányt válasszanak.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.30. hétfő, 18:00
Kövér László
az Országgyűlés elnöke
Harmadik világháborúval riogatott Trump, egyetlen döntéssel meg lehetne rengetni Oroszországot – Ukrajnai háborús híreink szombaton

Harmadik világháborúval riogatott Trump, egyetlen döntéssel meg lehetne rengetni Oroszországot – Ukrajnai háborús híreink szombaton

Donald Trump republikánus amerikai elnökjelölt és Volodimir Zelenszkij ukrán államfő a New York-i Trump Towerben folytattak beszélgetést. A találkozó után Trump azt írta saját közösségi platformján, a Truth Social-ön, ha nem ő győz az elnökválasztáson, jön a harmadik világháború. Az elmúlt hónapok legfontosabb kérdése, hogy az európai vezetők és az Egyesült Államok döntéshozói engedélyezik-e Kijevnek, hogy a Nyugattól kapott modern fegyverrendszereket bevessék Oroszország területe ellen. Az amerikai Institute for the Study of War (ISW) intézet írt egy elemzést, hogy miért lenne fontos egy ilyen lépést megtenniük Ukrajna szövetségeseinek. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfrissebb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×