eur:
392.88
usd:
363.36
bux:
72351.87
2024. július 4. csütörtök Ulrik
Nyitókép: Pixabay

Koronavírus - Éhhalál vár a háziállatokra a karantén miatt

Az állatvédők becslése szerint több mint 50 ezer magára hagyott háziállat lehet a Vuhanban, gazdáik nem tudnak hazatérni és gondoskodni róluk a karantén miatt.

Helyi állatvédő szervezetek szerint a koronavírus miatt vesztegzár alá helyezett területeken, és elsősorban Vuhanban már most több tízezer háziállat maradt magára. A civilektől származó információk szerint a hatóságok arra szólították fel a lakosokat, hogy a kutyákat és macskákat öljék meg. Bár semmilyen bizonyíték nincs rá, hogy a háziállatok is terjesztenék a koronavírust, de "a megelőzés érdekében" a hatóságok szerint üdvös lenne a lépés - írta a SkyNews alapján az Euronews.

Az állatmentők úgy becsülik, hogy legkevesebb 50 ezer magára hagyott háziállat lehet a városban, lakásokban. Az egyik aktivista szerint ezek közül sok még mindig be van zárva, és következő napokban éhen halhatnak. Hozzátette, hogy ő és a csapatában lévő önkéntesek ezernél is több háziállatot mentettek meg január 25-e óta. Előfordult az is, hogy az aggódó gazda kérésére törtek be lakásokba, megetetni az állatokat.

A háziállatok likvidálására nemcsak Vuhanban szólítottak fel a kiszivárgó hírek szerint, hanem hét másik nagyvárosban - köztük Pekingben is.

A WHO szerint nincs rá bizonyíték, hogy háziállatok (kutyák, macskák) is terjesztenék a kórt, vagy hogy egyáltalán megfertőződhetnek vele.

A kroronavírusról az Infostart korábbi cikkeit megtalálja ITT.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.04. csütörtök, 18:00
Varga Zs. András
a Kúria elnöke
Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Ukrán források szerint Volodimir Zelenszkij ukrán elnök hamarosan menesztheti az ország második legbefolyásosabb emberét, Denisz Simhal kormányfőt. Mindeközben a frontot ismét elárasztották az orosz Lancet-drónok: szabályosan vadásznak az ukrán páncélosokra. Kijev és az Egyesült Államok is elutasította Orbán Viktor magyar miniszterelnök tűzszüneti javaslatát. Volodimir Zelenszkij ukrán elnök újabb békekonferenciát rendezne, ezúttal Oroszország részvételével. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfontosabb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×