eur:
395.11
usd:
368.18
bux:
71554.15
2024. július 2. kedd Ottó
Földön heverő személyes holmik a London déli részén fekvő Streatham városrészben elkövetett késes támadás helyszínén 2020. február 2-án. A támadó több embert megsebesített, a kiérkező rendőrök agyonlőtték.
Nyitókép: MTI/EPA

Az Iszlám Állam vállalta a londoni késes merénylet elkövetését

A szervezet Aamák nevű "hírügynökségén" keresztül nyilatkozatban állítja, hogy a vasárnap késelő támadó az Iszlám Állam harcosa volt, és tettét válasznak szánta az Iszlám Állam ellen harcoló nemzetközi koalíciónak, azok állampolgárainak.

Az elkövető egy 20 éves férfi, Sudesh Amman volt, akit a rendőrök agyonlőttek, miután késsel megsebesített két embert. Amman egy hete szabadult a börtönből, ahova terrorcselekményekre biztató tartalmak birtoklása és terjesztése miatt került 2018-ban. A férfi egyebek közt lefejezésekről készített videókat osztott meg barátnőjével, akit arra biztatott, hogy fejezze le "hitetlen" szüleit.

Címlapról ajánljuk
Folytatódik a cseh-szlovák testvércsata: Prága inkább fokozza Ukrajna támogatását

Folytatódik a cseh-szlovák testvércsata: Prága inkább fokozza Ukrajna támogatását

A cseh miniszterelnök szerint a cseh-szlovák kormányközi tárgyalások felújítása továbbra sincs napirenden. A legfelsőbb cseh vezetők a prágai várban vitatták meg az országot érintő legfontosabb külpolitikai kérdéseket, és úgy nyilatkoztak, hogy Csehország folytatja Ukrajna támogatását minden területen, beleértve a fegyverszállításokat is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.02. kedd, 18:00
Yann Caspar
a Matthias Corvinus Collegium Európai Tanulmányok Műhelyének kutatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×